Aktywne Wpisy

donfallo +45
źródło: temp_file3928261465375855313
Pobierz
lubie-sernik +2
Jakie macie nałogi? Ja mam palenie papierosów.
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file3928261465375855313
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
UoP:
32% podatku dochodowego po przekroczeniu 120k BRUTTO
Prawie 1000 PLN co miesiąc składki zdrowotnej
Ponad 2000 PLN na składkę emerytalną
Brak możliwości odpisania od podatku prawie czegokolwiek.
Cały rok jebiesz nadgodziny, a w listopadzie i grudniu jesteś za to karany żeby lepiej przypadkiem nie mieć xD
I jeszcze słucham jak źle mają biedni brzedziembiorcy, bo nie mogą sobie całej składki zdrowotnej odliczyć jako koszty tylko NO NIRLAMNIE MUSZĄ PŁACIĆ
JAJA XD
Oczywiście rząd podwyżki wszystkiego, minimalnej, średniej ale progi dalej niezaktualizowane żeby więcej Polaczków dojechać.
#gospodarka #ekonomia #gorzkiezale #pracbaza
A to większość JDG działa na granicy opłacalności (bo leasing auta, komputera, telefonu, terminową skutecznie obniża podstawę opodatkowania)
Duże korka transferują zyski między spółkami i nie płacą
Definicja dobrego opodatkowania:
Wagnera polegają na powszechności opodatkowania, wywodzącej się z idei równouprawnienia oraz jej uzupełnienia, jakim jest równomierność opo datkowania. Opodatkowanie w miarę możliwości, powinno pozostawać w pro porcji do ekonomicznej zdolności płatniczej, tj. powinno być zróżnicowane
I ja rozumiem że jak zarabiam więcej to muszę zapłacić więcej do systemu,
Plus to odwieczne pytanie - czy skoro płacę większe podatki to czy dostanę w zamian lepszą usługę niż inni? ( ͡° ͜ʖ ͡°) czy krócej poczekam do lekarza? Czy autostradki są bezpieczne a
33 pierwsze dni w każdym roku płaci za L4 pracodawca a nie ZUS to uno
Due jak programista czy grafik uwinie się w godzinę z projektem a miał pracować np. 40 roboczogodzin to rozumiem że się zrzeka wynagrodzenia i bierze tylko zabrać godzine?
My nie mówimy o różnych specyfikacjach umów cywilno-prawnych tylko że wszystkie powinny być równo oskładkowane i płacić proporcjonalne podatki.
Chyba kolego nie za bardzo rozumiesz jak działa etat a do tego z logika i na bakier.
Chociażby listopad xD 144h
Po pierwszych 33 dniach jakby zgrabnie udajemy że dalej niema Panstwa które placi xDDD a typ z b2b dostanie 0zł i
Na b2b masz nieograniczoną ilość nieodpłatnych dni wolnych których praktycznie nie ma na UoP. Więc o czym ty do mnie
I zapominasz o głównej zalecie B2B.
W przypadku UoP masz