Wpis z mikrobloga

#programista15k #it #pracait #programowanie
Mieliscie kiedyś problem z samochodem? Spróbujcie coś znaleźć - wszystkie fora zdechły. Zapytasz na jakiejś grupie na fb? Jasne przyjedź tu i tu zrobimy diagnozę i naprawimy. Nikt, ale to nikt tam się nie dzieli wiedzą xD W IT? Cześć, słyszałem, że tutaj dobra kasa, jak zacząć pracę? I wysyła ktoś komentarz na 40 zdań, jak zostać programistą, czego się nauczyć i w ogóle crack the interview xD
tommyrb - #programista15k #it #pracait #programowanie 
Mieliscie kiedyś problem z sam...

źródło: MECHANIK

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@GeDox: to wejdź i mi pokaż, jak mechanik poswięca 40min, żeby ci wytłumaczyć jak coś zrobić. Nie mówimy tu o jakichś podstawach typu zmiana hamulców albo wymiana olejów. Zapytaj o coś bardziej skomplikowanego
  • Odpowiedz
@tommyrb:
bo ludzie by chcieli mieć wszystko podane na tacy
ja sobie kupiłem jednego gruza, pojeździłem, ponaprawiałem, zezłomowałem, drugiego, trzeciego i coś umiem

dlaczego więc mam komuś pomagać jeśli ta osoba prawdopodobnie nawet z moimi poradami nie jest w stanie wykonać naprawy? A na koniec dostanę zjebę bo "źle doradziłem" albo jeszcze typowi wycieknie paliwo albo płyn hamulcowy w trakcie jazdy i będę miał na sumieniu. O narzędziach nie wspomnę
  • Odpowiedz
@tommyrb ja mniej więcej staram się wytłumaczyć co będzie robione zawsze. Zawsze wtedy widzę wielkie oczy i 0 zrozumienia. Więc nie dziwię się, że dużo mechaników olewa temat i wogole nie tłumaczy. Bo to i tak często nie ma sensu….
  • Odpowiedz
  • 0
@GeDox: no wszystko byłoby spoko, ale ile razy miałeś sytuacje że ci idzie idealnie z elsy? zawsze na coś napotkasz po drodzę co jest słabo opisane i wtedy problem
  • Odpowiedz
@tommyrb: tam jest wszystko świetnie opisane, od A do Z. Jeśli chcesz robić po łebkach, to faktycznie natrafisz na problemy. Ale jeśli chcesz zrobić tak, jak to robią w serwisie, to masz nam opisane wszystko. Nawet momenty przykręcenia śrub.
  • Odpowiedz
  • 0
@GeDox: Ja o tym wiem bo sam z tego korzystam, ale moje doświadczenie z autami 15+ bywa różne, bo albo mam coś innego niż w ELSIE nie wiem jakim cudem, albo nasi już tu byli i ktoś zrobił polacką robotę i później trzeba spędzać pare godzin na zrozumienie co tu sie stalo xD
  • Odpowiedz