Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #pracait #kryzysit #korposwiat

Zauważyliście ostatnio jaki jest masywny ruch na tagach programistycznych, ile się nagle ludzi zleciało?

Ostatnio ciągle ciśniemy CRUDiarzom i pasjonatom to teraz coś dla równowagi - beka z wykopków, normików, małych zawistnych poliaczków robaczków. Zawistne poliaki się zlatują, bo somsiad bogol programista ma teraz kryzys i spadek stawek/problem ze znalezieniem roboty. Typowa poliacka mentalność "dobrze tak bogatemu złodziejowi". Zamiast samemu zarabiać więcej to sie cieszy, że inny będzie zarabiał mniej

Beka z was zawistne wykopki.

CRUDiarze, pasjonaci są jacy są (zwierzęta piwniczne) ale wy jesteście jeszcze gorsi ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
nad__czlowiek - #programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #praca...

źródło: MEM

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nad__czlowiek: Dawniej jak pisałem że Scrum Master mnie popędza w Sprintach to mnie wyzywano od trolli, że to niemożliwe, że w kołchozie pracuje, że zawsze mogę pracę zmienić.
Koniunktura się zmieniła w IT to i nastroje się zmieniły. Zaobserwowałem to na sobie.
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: CRUDZiarze robili to samo. Spamowali tutaj jak to nic nie robią cały dzień i ile to nie zarabiaja. Dodatkowo smiali sie z "roboli". Ludzie by nawet nie wiedzieli ze ten bogol istnieje ale musial spamowac 5 razy w tygodniu ile to on nie zarabia xD Juz nie mowie o tiktokach typu "A Day in the Life of a Software Engineer" ale to juz miedzynarodowi crudziarze.

To samo było w
  • Odpowiedz
@mackbig: ci krudziarze to zwykłe chłopki po butkampach co dostali trochę kasy i myśleli, że są kuhhhwa kimś xD. Ludzie, którzy włożyli w swoją pozycję trochę wysiłku siedzą cicho. Ci pierwsi się dorwali do koryta właśnie przez m.in. covidowe eldorado
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek eldorado dla nas zaczęło się w 2008 podczas światowego kryzysu. Siedziałeś w PL w domu i klepałeś dla firmy z UE. Oni mieli tańszego pracownika niż u siebie, ty zarabiałeś więcej niż w PL - stawka gdzieś po środku.
  • Odpowiedz