Aktywne Wpisy

bArrek +201
Do j-----j pracy jutro

karolina-oska +95
#rolnikszukazony
To straszne jak większość chłopów na tym targu w ogóle nie rozumie Karoliny od Rolanda....
Chłop na każdym spotkaniu się na nia patrzy i uśmiecha. Wyżyny jego możliwości rozmowy z kobietą to opracowanie planu przeprowadzki i ślubu za rok.
Karolina widze że nie idzie do łba mu nic przełożyć więc pisze list żeby typo przeczytał w samotności i sie zastanowił.
Ona czuje się jak ładny przedmiot do patrzenia, bo typ nie pyta
To straszne jak większość chłopów na tym targu w ogóle nie rozumie Karoliny od Rolanda....
Chłop na każdym spotkaniu się na nia patrzy i uśmiecha. Wyżyny jego możliwości rozmowy z kobietą to opracowanie planu przeprowadzki i ślubu za rok.
Karolina widze że nie idzie do łba mu nic przełożyć więc pisze list żeby typo przeczytał w samotności i sie zastanowił.
Ona czuje się jak ładny przedmiot do patrzenia, bo typ nie pyta

#homeassistant #smarthome #smarthome
Tylko czujnik temperatury z pomiarem co minutę bo sporo ma co godzinę.
@Szym3kSzym3k: pewnie tak. Albo pomiar prądu płyty indukcyjnej, czy tam ceramicznej, albo przepływu gazu, jeśli gazowa. Tylko po co? Bo praktycznego sensu to żadnego nie ma, skoro i tak stoisz przy okapie, kiedy jest on potrzebny. Ale whatever makes your boat float ¯\(ツ)/¯
@KapitanSoS czasami przychodzi mi taki pomysł do głowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@fishery chciałbym to upchnąć w okapie, poza tym nie wiem czy taki przełącznik włączy okap.
@Noniusz chyba tylko z lenistwa. Tylko w jakim miejscu wpiąć się w elektrykę okapu. Poza tym pomiar prądu płyty indukcyjnej może być problemem bo zasilana jest
@yerbamati: za mało, tutaj jakiś pentium raczej.
@Xargo1: są jakieś gotowce pcb do kupienia? Bo jakoś wyszukiwarka nawet na ali nie pomaga.
@Szym3kSzym3k: i na pewno ciągnie z trzech faz? Jakiś najtańszy licznik inteligentny i będzie proste do oskryptowania chyba.
https://github.com/JameZUK/hob2hood-RAW-IR-Codes
ESP Home:
https://gist.github.com/grischard/831e3c0d083527aa7b7ba2e12ef7520b
Do tego oczywiscie jakis IR blaster
U mnie niestety ciezej bo okap jest starego typu, tj z panelem dotykowym zeby utrudnic modyfikacje ale bez hob2hood zeby utrudnic modyfikacje - kobieta chciala okap, ktory nie wyglada kosmicznie wiec przeplacilismy znakomicie za cichy i wydajny a teraz jeszcze sie urobie
@kwantowykocyk: podziel się, co to za okap. Wydajny trudno znaleźć, a żeby jeszcze do tego był cichy, to już w ogóle niespotykane. Z braku sensownych opcji, w nowej kuchni rozważam okap z wentylatorem zamontowanym bliżej wylotowego końca przewodu.
1. okap z irda - sterowane za pomocą rmmini z domoticza/ha (włączenie/wyłączenie/level/światło)
2. ESP z czujnikiem wilgotności i czujnikiem PZEM-004T (dzięki któremu wiem kiedy okap pracuje a kiedy nie)
3. centralka z prostą autmatyką która sprawdzając wilgotność - włącza/wyłącza okap
nie przewidziałem jednego - nie załącza się przy smażeniu, na dym i inne nie-wilgotne rzeczy. Jak założę cewki mierzenia prądu