Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czytałem że ponad 50% Polaków marzy o własnym domku. Na wykopie czytam że się nie sprzedają, wchodzę na otodom i tam też pełno ogłoszeń do wyboru, do koloru stare, nowe, duże, małe i wolnostojące, i dwulokalowe, i szeregowce - #warszawa here, chociaż ceny wydają się rozsądne biorąc pod uwagę miasto. Mirki jak to jest z tymi domkami. Chętnie posłucham szczerych opinii o życiu w domku pod Warszawą kiedy ma się 30 lat, różowego i np dziecko. Jakie są wady takiego życia o których może nie wiem? Czy jest tak może że 90% tych marzycieli chciałoby domek, ale wybudowany samemu, pod kolor skarpet czy jak, po prostu nie ma pieniędzy? Ale przecież mieszkanie w mieście to też milion złotych. #nieruchomosci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: chwilowo przeniosłem się z domu do mieszkania(w którym parę lat życia mieszkałem) i nie wiem jak ludzie mogą żyć w blokowiskach.
Po pierwsze tutaj się nikt nie uśmiecha, osiedla domów to mega fajna atmosfera, weseli ludzie, imprezy od sprzątania okolicznych terenów zielonych po halloween, taki american dream, o których jako już 30-paru latek marzyłem dekady temu oglądając American Pie i wielu innych amerykańskich filmów
Parę razy słyszałem tekst, że
  • Odpowiedz
Chętnie posłucham szczerych opinii o życiu w domku pod Warszawą kiedy ma się 30 lat, różowego i np dziecko. Jakie są wady takiego życia o których może nie wiem?

@mirko_anonim: nie mieszkalem w domku ale znam kogos kto mieszkal ( ͡° ͜ʖ ͡°) wiec tak:

1. Jak jestes mlody bez rodziny to zycie towarzyskie jest bardzo utrudnione, bo wszedzie dalej
2. Wbrew pozorom, dla dzieci dom pod miastem to wiecej wad niz
  • Odpowiedz