Wpis z mikrobloga

Małżonka musi wykorzystać urlop w przerwie między świętami a Sylwestrem. Chce złapać słońca nie mając paszportu.

Rozważamy kierunku jak w ankiecie z opcją:
a) z biurem podróży - nigdy w życiu nie byłem z biurem podróży, ale żona chce spróbować raz w życiu ;)
b) na własną rękę lot i nocleg (booking).

Jakieś propozycje z waszej strony, za i przeciw w tych kierunkach? Myślałem jeszcze południowe Włochy.

Dzięki z góry za wsparcie!

#turystyka #podroze #europa #biuropodrozy #wakacje
mirekwirek - Małżonka musi wykorzystać urlop w przerwie między świętami a Sylwestrem....

źródło: wakacje_w_grudniu

Pobierz

Gdzie szukać słońca w grudniu nie mając paszportu

• Madera 36.3% (53)
  • Kreta 12.3% (18)
  • Cypr 21.2% (31)
  • Riwiera Turecka 13.7% (20)
  • Inny kierunek (w komentarzu) 16.4% (24)

Oddanych głosów: 146

• 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirekwirek madera jest zajebiaszcza. Jedno z najpiękniejszych miejsc w jakich byłem. Oczywiście o tej porze roku to nie liczył bym na jakąś fajną pogodę, ale i tak powinno być ok.
Z biura masz lot bezpośrednio, przez booking trzeba lecieć z przesiadka. Ja bym brał biuro, hotel gdzieś w Funchal, ale tylko że śniadaniami. Tam jest tyle knajp że nie ma co brać jedzenia w hotelu.
  • Odpowiedz
  • 0
madera

@gundis24: Właśnie analiza pokazała, że tam drogo a pogoda taka sobie teraz w grudniu, już lepsza pogoda jest na Cyprze.

@paula_pila: @Glikol_Propylenowy: @PieknyWojciechPostrachDziewic: Osobiście wolałbym bez biura i skupił się na zwiedzaniu. Ale ja jestem terrorystą wyjazdowym, lubię zwiedzać, spać na dziko, jeść lokalne + lokalne jedzenie sam przyrządzać. Żona chce spróbować raz bez dzieci innego życia ;)

Rozejrzę się po ofertach Itaki.
  • Odpowiedz
@mirekwirek: słońce w grudniu to Wyspy Kanaryjskie, jak chcecie turystycznie to gran Canaria albo Teneryfa, obie wyspy na południu - podział wygląda tak, że południe tych wysp to fajne piaszczyste plaże, słońce, ale też pustynia - północ to roślinność, surfing i plaże wulkaniczne. Na luzie da się busami na własną rękę przetransportować z południa na północ więc da się pozwiedzać
  • Odpowiedz