Wpis z mikrobloga

to czemu tego nie wykorzystują i nie są najbogatszymi ludźmi na świecie?

@przegro_pisarz: bo żeby zarobić poważne pieniądze jak masz z czegoś stopę zwrotu rzędu 50 czy 100% to byś musiał zainwestować z 100k minimum lub więcej. Tak jak na przykład memcen który trzyma kilka milionów w btc. Taki wykopek jak ja czy ty inwestuje na giełdzie grosze więc nawet jak ma stope zwrotu na jakimś farcie rzędu 100% to
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: inwestowanie jest zajęciem przede wszystkim dla osób bogatych, czyli najlepiej mieć bogatych rodziców. Jak nie masz, to już na starcie przegrywasz, bo masz mało kapitału i zarabianie po 1000% nie uczyni cię bogaczem
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: Nie ma żadnego systemu finansowego do rozgryzienia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przecież nawet osoby które zajmują się tym zawodowo, mają odpowiednie wykształcenie w tym temacie, nie są w stanie przewidzieć w 100% jak zachowa się rynek. Dlatego większość osób, tak jak ktoś napisał powyżej, traktuje to jako hobby i czasem kilka dodatkowych groszy wpadnie. Jak z lotto.
sonklabart - @przegro_pisarz: Nie ma żadnego systemu finansowego do rozgryzienia ( ͡°...

źródło: Zrzut ekranu 2024-12-6 o 15.14.59

Pobierz
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: brak kapitału. Gdybym nie zaczynał od zera, a od 1mln to by mnie na tagu nie było. Jako, że zaczynam od zera to samo dojście do 1mln jeszcze mi trochę zajmie. Jak dobrze pójdzie to mój syn nie będzie zaczynał od zera. Mój dziadek, pradziadek, ojciec i ja - wszyscy startowaliśmy od zera, ja nawet od minusa bo musiałem się zakredytować na edukację. No i w całej zabawie nie
  • Odpowiedz
nie mogę zrozumieć jednego

@przegro_pisarz: Myślę, że nie rozumiesz więcej niz jednego. Chociażby tego, że na anonimowych miejscach zwierzeń można koloryzować lub odgrywać wydumane role. Że takie miejsca traktuje sie czasem jak rozrywkę, jednemu gra radio w tle, drugi pisze w olnych chwilalch na wypoku, just for fun.
Że pomiedzy nędzą, finansowym spełnieniem zadowalającym przeciętnego mirka, a byciem Bezosem jest ogromna przestrzeń.
Że niektóre osoby serio coś robią na zadowalającym
  • Odpowiedz