Wpis z mikrobloga

#programista15k #programiwanie #it #sztucznainteligencja

Wrzucenie modeli na jakichś orchiestrator typu n8n zostało skrytykowane na dzisiejszym callu, i określone „to nie uczelnia, to biznes”. Nie testujemy tu fancy rozwiązań. Sami sobie ogarniemy workflow modeli, ich cykl życia, testy, dostrajanie itd.

Oczywiście ja zaproponowałem workflow do tego. Pragnę.
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JamesJoyce: Nie dziwię się, bo jak takie coś chcecie używać w komercyjnym projekcie to prawdopodobnie trzeba będzie wykupić support/licencje + utrzymanie tego, a tutaj cena może pójść w takie pułapy że będzie to równoznaczne z rocznym zatrudnieniem całego zespołu programistów np. 100k $. Z drugiej strony taki orchiestrator można sobie samemu napisać w miarę na potrzeby firmy. Jak duże to ma być rozwiązanie? Bo może okazać się, że nie ma
  • Odpowiedz
@BreathDeath: Nie chodzi o to, nawet nie wiesz o co mi chodziło i już się wymądrzasz i pokazałeś że Ci słoma z butów wystaje. Wejdź sobie na n8n i zobacz jakie tam są opcje i jakie są opcje płatne i koszty utrzymania. To jest ogromne narzędzie i możliwe, że do utrzymania tego czego będzie dedykowanych ludzi.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce prawdę mówiąc to takie rzeczy łatwo się pisze samemu w pythonie lub js. Ot, zapiąć biblioteki oauth pod 3rd party, które potrzebujesz a reszta na poziomie kodera z fiverra.

Większość przykładowych projektów w n8n to jest niewydajna oraz łatwa do napisania w formie skryptu
  • Odpowiedz
Firma ma to w ramach jednej z umów

@JamesJoyce: Nie wiedziałem o tym, natomiast nie rozumiem dlaczego od razu zacząłeś mnie wyzywać od błaznów. W takim razie dla mnie jesteś frajerem jak tak robisz.
  • Odpowiedz