Wpis z mikrobloga

@KrowkaAtomowka: bo własciwie mało tego używałem po prostu. Może jakbym nie miał zmywarki i mył naczynia w zlewie to ok, ale tak to było mi bez sensu. Zastanawaiełm się chwilę, żeby tam zamontować właśnie podajnik płynu do zmywania, ale też by mi się kolejna przeszkadzajka przy zlewie pojawiła, więc olałem.
  • Odpowiedz
@KrowkaAtomowka: podajnik do mydła montuj bo inaczej będą Ci się butelki walać w zlewie - tego drugiego chciałem montować bo myślę że po x czasie może paść ten 'przewód' i będzie do wywalenia - lepiej obczaj po prostu dobre sitko żeby wyławiało syf i lewo/prawo zamykało wodę i tyle.
  • Odpowiedz
@KrowkaAtomowka: podajnik ok, jak się zepsuję tanio można dokupić

A ten dungiel drugi do zamykania odpływu jest i r---------a się jaki pierwszy

Lepiej od razu kupić zwykły syfon z sitkiem wyjmowanym które robi za korek niż przepłacać za "automat"
  • Odpowiedz
@KrowkaAtomowka: jeśli masz i używasz zmywarki to tego pokrętła do zamykania odpływu nie użyjesz pewnie nigdy (nie musisz napuszczać wody do zmywania/namaczania), ale ten podajnik na płyn to mistrzostwo. Ja nie mam bo ładnie wpasował mi się taki zewnętrzny stojący dozownik, ale jakbym miał wybierać jeszcze raz to bym się nie wahał. Dużo ułatwia, jak chcesz coś umyć na szybko, to jedną ręką weźmiesz gąbkę i psikniesz na nią trochę
  • Odpowiedz
@KrowkaAtomowka W polskich sklepach też można je kupić ()
Jak się dużo gotuje to o wiele wygodniejsze rozwiązanie niż co chwilę odkręcać syfon bo coś wpadło albo czyścić sitko co 30 sekund przy zmywaniu garów
  • Odpowiedz
Szczerze mówiąc, trochę bym się takiego bał, czy po latach nie zarośnie i nie zacznie sprawiać problemów.

@Jarek_P: Nie, przynajmniej jeśli się używa. Poza tym to jest zwykły kawałek wężyka wkręcany w gniazdo pod zlewem, jeśli coś się zepsuje, to wymiana tego zajmuje jakieś 18 minut łącznie z oglądaniem instrukcji na youtube ;)
A przydaje się to gdy masz zlew pełen wody i chcesz ją wypuścić. Ale jakby co, to
  • Odpowiedz