Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy w wieku 26 lat jako młodszy konstruktor z 3 letnim doświadczeniem w zawodzie zarabianie 5,5k zł na rękę (7,6k zł brutto) w Rzeszowie to mało czy nawet spoko? Bo w sumie słyszę bardzo różne opinie (z czego niektóre ludzi oderwanych od rzeczywistości), a chciałbym mieć jakieś porównanie. Dodam, że nie pracuję w korpo, tylko w polskiej firmie. Szczerze nie wiem jakie mam mieć oczekiwania finansowe, bo oczywiste, że chciałbym 15k, nie przemęczać się i za nic nie odpowiadać, ale jednak wolę patrzyć na to racjonalnie.

Ile Wy zarabiacie w Rzeszowie, na jakich stanowiskach i z jakim doświadczeniem? Tutaj można pisać z anonima, więc się nie trzeba wstydzić.

#rzeszow #zarobki #praca #pracbaza #mibm #konstruktor #inzynieria

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
organizacyjny-badacz-74: "taki sobie" programista z kilkuletnim stazem w korpo - 8k netto

Pewnie nawet w rzeszowie beda firmy ktore placa wiecej gdybym chcial zmienic prace i wiecej rozwijal sie w domu

Ale generalnie o ile nie chodzi o prace zdalna dla firmy z warszawy to wyplaty sa mniejsze na tle polski, szkoda ze przez wojne ceny np mieszkan juz nie sa takie jak kiedys
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
odkrywczy-badacz-92: Normalna stawka dla konstruktora, standardowo do 7-8k na rękę jako normalny konstruktor powinieneś dobić. Jak chcesz zarabiać do tych 9-10k na rękę to musisz przeskoczyć jako konstruktor do zagranicznego dużego korpo. Powyżej tego zarabiać jako typowy cad-whore jest ciężko, chyba że już konkretnie jesteś zaznajomiony z jakąś branżą automotive, areo, energetyka itd. i lecisz na seniora. Lub ogarniasz mniej popularne programy cadowskie jak NX, ProE czy Creo - co się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: branża automotive, powiązana trochę z konstruktorami i dokumentacją - niecałe 10k na łape z niecałym 3 letnim stażem po studiach, stanowisko inżynier-manager. Ogólnie z tego co mi wiadomo w kilku okolicznych firmach było dużo zwolnień konstruktorów także w okolicy może być z tym ciężko
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nikt Ci tu nie napisze ile naprawdę zarabia chyba że zarabia dużo i będzie chciał się pochwalić. Masz dobre pieniądze, 3 letnie doświadczenie a chciałbyś zarabiać tak jakbyś miał 30-letnie doświadczenie. Idź do biedronki za minimalną to będziesz miał porównanie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
szczery-mentor-15: Myślę, że to spoko zarobki jak na Rzeszów. Na spokojnie do tego podchodź. Miej z tyłu głowy, że masz szansę na rozwój i awans co z czasem będzie prowadzić do wzrostu zarobków. Ja, prosty chłopak, kierowca C+E na nocnych wahadlach, zarobki między 5,5, a 6 tyś. Tylko w moim przypadku ścieżka kariery jest już skończona.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

Masz dobre pieniądze, 3 letnie doświadczenie a chciałbyś zarabiać tak jakbyś miał 30-letnie doświadczenie. Idź do biedronki za minimalną to będziesz miał porównanie.

@GrzegorzPorada, to 15k to była oczywiście ironia, bo czytam czasami żale ludzi, którzy myślą, że zrobią studia i po tym już im się wszystko należy.
Staram się po prostu zorientować jak to faktycznie wygląda, bo dzisiaj można odnieść wrażenie, że co drugi na
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
błyskotliwy-przewodnik-38: Ja to nie mogę w ogóle pracy dorwać w Rzeszowie - nawet za najniższą. Studiowałem 5 lat w Rzeszowie, u siebie w powiatowym robiłem na budowach na weekendzie i przez wakacje (około 4-5k na miesiąc do ręki), ale nie chce tu siedzieć, wolę w Rzeszowie, a nigdzie nie ma roboty. Nawet głupiej fizycznej nie mogę znaleźć, mimo doświadczenia budowlanego, próbowałem do biur, jako kurier, coś pod kierunek studiów, ale zero
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
cierpliwy-przewodnik-4: Sam miałem epizod kariery jako konstruktor na początku po studiach. Jak na 3 lata expa masz przyzwoite pieniądze. Koledzy którzy zostali jako konstruktorzy po 7-8 latach doświadczenia mają po 12 brutto.
Jak chcesz poprawić zarobki idź w Mesy, z 5 letnim expem teraz w Rzeszowie 15 brutto bez problemu dają

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Jailer
  • Odpowiedz
@KOLEGAMAMY: oczywiście że ciemnogród jak ty nie ogarnie takich rzeczy ale tak, mam takie stanowisko wpisane w mojej firmie - jest to pokierowane tym że nie mam swojego teamu ale moje stanowisko jest managerskie, stąd mam rolę inżynier-manager
Polecam poczytać, tobie to może sprawdzić trudność ale inni na pewno będą zainteresowani np. o ASPICE
  • Odpowiedz
@KOLEGAMAMY: ale ból dupki XD
Ale spoko, nie chcesz wierzyć to nie
Jak to mówią, z głupim nie ma co dyskutować bo sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem także PISiorku żyj tam w tym swoim świecie dalej, i tym kończę temat
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Ja to nie mogę w ogóle pracy dorwać w Rzeszowie - nawet za najniższą. Studiowałem 5 lat w Rzeszowie, u siebie w powiatowym robiłem na budowach na weekendzie i przez wakacje (około 4-5k na miesiąc do ręki), ale nie chce tu siedzieć, wolę w Rzeszowie, a nigdzie nie ma roboty. Nawet głupiej fizycznej nie mogę znaleźć, mimo doświadczenia budowlanego, próbowałem do biur, jako kurier, coś pod kierunek studiów, ale
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zdyscyplinowana-strateg-29: Rzeszowskiego runku pracy mibm nie znam, ale w innym regionie południowej polski. Miasto powiatowe jest to stawka dobra jak na 3 lata. Potem stopniowo powinna jeszcze iść w górę.
Pytanie jakie możesz sam sobie zadać, to czy po pracy masz w miarę czystą głowę czy kminisz w wolnym czasie problemy które pojawiły się w 8h pracy. To taki ukryty sposób dojenia inżyniera w polsce. Niby masz 8h, ale tyle problemów
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
uważny-opiekun-44:

Jak chcesz poprawić zarobki idź w Mesy

Jako Mesowiec mogę potwierdzić, ale też przestrzec, że nie wszyscy się do tego nadają, sam szkoliłem już z 8 osób i tylko dwie przetrwały i chciały dalej to robić, reszta stwierdzała, że nie podoba im się ta robota. Tu trzeba mieć trochę autyzmu jak dobry programista.
  • Odpowiedz