Aktywne Wpisy

ATAT-2 +121
Zróbmy sobie wnuka, edycja warszawska ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci #patodeweloperka #mieszkanie #warszawa
#nieruchomosci #patodeweloperka #mieszkanie #warszawa

źródło: image
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: image
PobierzWykop.pl
Srogie xD, w 90% te negocjacje wyglądają tak, że rekruterka pyta, ile chcesz zarabiać i jak przestrzelisz, to więcej nie zadzwonią. W pozostałych 9% dzwonią by poinformować, że biorą cię za stawkę niższą niż podałeś i bierzesz albo nie.
#programowanie #programista15k #programista25k #pracait
Bo im się wydaje, że oni naprawdę są biznesmenami, a nie szeregowymi pracownikami na średnio legalnej umowie w celu redukcji podatków lol.
Ego niektórych ludzi w tej branży naprawdę jest bardzo kruche i nie dziwię sie, że część się potem odkleja i zaczyna gardzić gorzej zarabiającymi, bo wierza w jakieś mity o byciu kowalem własnego losu.
@WyjmijKija: to może powiedz nam na czym to polega xD
@IronicznyWiercipieta: chyba jeszcze nigdy nie słyszałem o takiej sytuacji żeby firma upadła po odejściu "kluczowego pracownika" i z duża pewnością, z dokładnością do JDG ( ͡° ͜ʖ ͡°), mógłbym się założyć że nikt inny tutaj też nie słyszał xD
@zibizz1: każdemu kto wypisuje takie rzeczy serdecznie polecam wysłać jedno czy dwa CV w 2024 i zweryfikować swoje opinie
@Strus: no faktycznie świetny argument - głównie do tego żeby się ustawić jako pierwszy w kolejce do wy#ebania przy najbliższych zwolnieniach oraz ostatni do jakichkolwiek podwyżek
Wykop w temacie IT nigdy nie zawodzi, wspaniałe są te komentarze. Dziękuję państwu a teraz wracam do prawdziwego życia
Dokładnie tak to wyglada ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: 1000012849
PobierzWarto jeszcze podkreślić że wartość pracownika zależy od kontekstu. Tzn nie u każdego pracodawcy moja
Rekruter ma widełki na dane stanowisko, powiedzmy między 150-200 zł /h.
Kandydat mówi, że chce 180,
HR mówi, że da 160
Kandydat mówi że
i co i c--j wybrali kogos innego
Btw jeszcze apropos wiary w mity to najbardziej r----------l mnie chyba mit wiary w to, że każdy może wejść do tej branży bez studiów. Takie gadanie i naganianie w momencie kiedy rynek był bardzo gorący, a jak już wtedy mówiłem, że to się czkawka odbije i że w przyszłości będzie tak dużo kandydatów (lub jak się okazało tak mało pracy i jedno i drugie) to, że studia będą przesiewać ziarno