Aktywne Wpisy
hadrian3 +20
Zdrówko, kilka godzin temu urodziła mi się córa. Siedzę i słucham sobie Amenry, wiem że życie od tej pory nie będzie takie samo, będę mógł spojrzeć na wszystko od nowa, a do tego pewnie odkryć ile miałem wcześniej wolnego czasu :D
Srogie xD, w 90% te negocjacje wyglądają tak, że rekruterka pyta, ile chcesz zarabiać i jak przestrzelisz, to więcej nie zadzwonią. W pozostałych 9% dzwonią by poinformować, że biorą cię za stawkę niższą niż podałeś i bierzesz albo nie.
#programowanie #programista15k #programista25k #pracait
@Romska_Palo_Ul_Laputa: W sensie podwyżki? No zdecydowanie więcej. Generalnie polecam co roku renegocjować
@Romska_Palo_Ul_Laputa: no to są tylko dwie opcje
a) po odejściu firma upada, więc opłacało się im dać ci więcej
b) tylko ci się wydaje że byłeś kluczowym pracownikiem a tak naprawdę nie zauważyli
Robisz proces, czujesz że poszedł CI dobrze, czujesz synergie z firmą i widzisz że jesteś idealnym kandydatem to wtedy masz pierwszą możliwość do
@Romska_Palo_Ul_Laputa: Bo zeby negocjowac trzeba miec czym. Np. miec wyzsza oferte z innej firmy. Jak nie masz zadnego argumentu nad wyzsza stawka oprocz "chcialbym wiecej" to oczywiste, ze wiecej nie dostaniesz,
@IronicznyWiercipieta: dokładnie, szeregowy klepacz nigdy nie jest kluczowy. To nam się tylko tak wydaje, a w oczach managementu jesteśmy drogimi kserokopiarkami