Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć Mirki,
Stoję na rozdrożu swojego życia prywatnego i zawodowego. Dostałem ofertę pracy na zachodzie Polski (Wrocław) w tej samej branży na tym samym stanowisku za 13k brutto + 2 razy w roku premia za wyniki i inne benefity (duże zachodnie korpo). W obecnej pracy na Podkarpaciu (polski januszeks) dostaje 9,5k brutto (26 skończone), benefitów poza tym właściwie brak. Wydaje się to dobrym skokiem zarobków, aczkolwiek życie we Wrocławiu też jest droższe i chcąc nadal mieszkać sam musiałbym wydać dodatkowe ok. 1200zł na samo mieszkanie. Zastanawiam się czy taka oferta pracy jak na Polskę zachodnią jest atrakcyjna dla osoby z 4-letnim doświadczeniem, czy warto zostawiać całe swoje życie w obecnym mieście i spróbować. W obecnej sytuacji nie jesteś źle, udaje się odłożyć miesięcznie ok. 1500zł (czasem zostaje więcej), wygodne stanowisko, w zasadzie nie wiele mnie tutaj zaskakuje, robię swoje 8h i poza pracą rozwijam inne zainteresowania - docelowo chciałbym zostawić pracę na etacie i wejść w branżę muzyczną (produkcja, djing). Wiadomo wygoda to największy wróg rozwoju, a z drugiej strony mówią "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma".

#zycie #pracbaza #zarobki #wroclaw #rzeszow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Typie dostaniesz prawie 4k podstawy więcej, do tego premie, benefity, a obawiasz się że wydasz 1200 więcej na mieszkanie?

Dlatego przestaliśmy zatrudniać w polsce, kiedyś potrzebowaliśmy człowieka na CITO, z-------l 3 miesiące za prawie potrójną pensję na uratowanie projektu przed karami umownymi, z obowiązkową minimalną ilością dni roboczych (czyt zero wolnego), wielki pan specjalista wodził nas za nos 2 tygodnie po czym odmówił mówiąc że bez urlopu to on nie chce. Wzięliśmy
  • Odpowiedz
Powiem tak: heh.

@Santiago_de_Var: a czym sie zajmujesz? Może w jego branży to nie jest heh. Ostatnio na podkarpaciu wiele sie dzieje, więc pewnie i pojawiły się nisze na "januszy" którzy jednak muszą zapłacić komuś kto ogarnia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ten sam przypadek miałem i też z Rzeszowa do Wrocławia i narazie nie żałuję :) trochę do rodziny drogi jest ale na przykład w samym mieście też nie miałem znajomych więc bez różnicy a osobiście potrzebowałem nowego bodźca
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Nie baituje XD nie mam w tym celu, 9,5k brutto w Rzeszowie to dla Ciebie kokosy? I tak, mam 26 lat niedawno skończone. Po prostu od razu po studiach poszedłem do pracy i wywalczyłem kilka podwyżek. Pisząc o mieszkaniu napisałem +1200zł, teraz okazyjnie wynajmuje mieszkanie za 1800, we Wro muszę dać te 3000zł za kawalerkę. Hajs nie jest dla mnie najważniejszy też, zdaję sobie sprawę, że to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: za 3k to najmuje ludziom mieszkanie moja siostra 3 pokojowe na nowym osiedlu. Kawalerke znajdziesz za 1700 /2000
Po podsumowaniu benfitow wychodzi ponad 3,5 k lepiej, wiec raczej warto
  • Odpowiedz