Aktywne Wpisy
aleroc +34
myslicie ze gdyby hitler dzialal w polsce to tez by doszedl do wladzy w latach 30-40?
#historia
#historia

mozis +655
Sasiad patola znowu zrobił sobie melinę z ziomkami w piwnicy w środku nocy, pech chciał że ma piwnicę centralnie pod pokojem w którym śpię, zgasiłem im światło (zapala się od zewnątrz) przekręciłem klucz tak żeby nie mogli wybić swoim i zostawiłem w drzwiach (chciałem złamać ale s------l sie nie dał a trza było pryskać), było darcie japy na całą klatkę, ktoś zadzwonił po milicję, otworzyli, tałatajstwo wywiezione na wytrzezwialke, sprawiedliwości stało się

W banku, dla którego teraz robię mały projekt, manager od wypełniania zleceń finansowych dla inwestorów zainteresował się AI. Uznał, że dzięki Chatowi GPT jego życie jest znacznie łatwiejsze i dość dobrze przez to zna się na AI. Bank ma zablokowane wszystko, co wykracza poza rekurencyjne sieci neuronowe, a dla biznesu nie posiada GPU ani chmury. Sugerowano, żeby zaczął najpierw dołączać na daily, do któregoś zespołu AI, żeby zobaczyć nad czym pracują. Nie chciał. A że pracuje tam z 10 lat, ma wysokie stanowisko i znajomości.
Zmienili mu tymczasowo rolę na Software Engineer i ma dostać pierwsze POC do zrobienia. Analizę anomalii w jakichś dokumentach płatniczych z 10 lat. 700 kolumn, 200k wierszy per rok. Żadnych etykiet. Dane rozjechane tak, że czyszczenie tego zajmie z 2 tygodnie. W firmie nie można używać żadnych komercyjnych AI. Próbowano mu powiedzieć, że to nie zadanie dla początkującego, to awanturował się, że nie jest początkujący, że zna się dobrze na AI i że programiści to myślą, że tylko oni są niezastąpieni. Kolega ma być jego opiekunem w sprawach systemowych. Ale co to za opiekun, jak typ jest pracownikiem, nie kontraktorem jak ja, i to pracownikiem 6 stopni niżej niż ten ejajowiec. Skończy się to smutno. I po ryju oberwie kolega.
Taka historyjka, będzie się stawała coraz powszechniejsza. Jakoś tydzień temu inny znajomy żalił się, że w firmie dali mu do pary pracownika, też dość wysokiego szczebla, który ma mu pomóc w zadaniu z javy. Ponoć pisze w javie z Claudem.
Niby proste czynności, ale później niebezpiecznik ma o czym pisać.
@PedzacaGuma: o co chodzi?