Wpis z mikrobloga

@Kj5s6f2dk7s54o reprezentowaniem tego kraju na arenie międzynarodowej jako piłkarz reprezentacji i grając w Legii Warszawie reprezentując ten klub oraz polski futbol (doszedł z nią do półfinału pucharu europy w 1960) na klubowej arenie międzynarodowej. Oprócz tego niewątpliwie przyczyniał się wielokrotnie do poprawy wizerunku Legii i Warszawy jako miasta.
Jak dla mnie Lucjan Brychczy to kawał historii polskiego futbolu i piłkarz ikona Polskiego futbolu przed erą Górskiego. Tamten okres kojarzy mi się
  • Odpowiedz
@MamMalegoSiurka: kibole z orzeszkiem zamiast mózgu nie potrafią powstrzymać swoich wojenek klubowych nawet pod nekrologiem legendy przeciwnego zespołu. Rozumiem, że można nie lubić klubu, ale to wstyd pisać takie rzeczy pod informacją o śmierci byłego piłkarza...
  • Odpowiedz
też nie jestem kibicem Legii, w zasadzie to nawet piłki nożnej, ale również przyłączam się do postulatu żebyś wypier*alał.

@kishibashi: ja w ogóle nie jestem szczególną kibicką piłki nożnej, do pana Brychczego nic przecież nie mam, zainteresowało mnie tylko oddawanie hołdu jak mundurowemu, chociaż on akurat mundur nosił niezbyt chwalebny. Ale rozumiem - jeśli kolejna osoba ciska we mnie wulgaryzmami, to prawdopodobnie nie ma sensu dopytywać dalej po co używać
  • Odpowiedz
@Kj5s6f2dk7s54o: jeśli już o małpach... w Polsce jest taki gatunek podludzi, których nie interesuje kto jaki był, a to, jaką łatkę można mu przypiąć - Wojsko Ludowe, SB, PZPR. Wystarczy, że rok służyłeś w SB w pionie, który nie miał nic złego na sumieniu, ale jesteś SBkiem. Wystarczy, że byłeś w PZPR, choćby z chęci reformowania systemu, ale już jesteś krwawym komunistą. Tak samo z wojskiem.

Dziś małpy nie za
  • Odpowiedz
Więc zamiast pier*olić coś o mundurze może po prostu wskaż co ten Brychczy zrobił złego, że mamy go nie upamiętniać?

@kishibashi: znowu wulgaryzm, znowu bez sensu. A co do pytania, to chyba nie do mnie. O panu Brychczym nie wypowiedziałam się źle ani razu. Upamiętniajcie, nic do tego nie mam. Po prostu nie używajcie tej konkretnej kolokacji ("Cześć Jego Pamięci") która mu nie przysługuje, a przysługuje żołnierzom walczącym o niepodległość,
  • Odpowiedz
@Dlkvv: Nie tylko do Legii, bo na tych samych zasadach działały inne kluby wojskowe, m.in Śląsk Wrocław (Wojskowy KS), Resovia (Cywilno-Wojskowy KS), Czarni Radom (Wojskowy KS), Zawisza Bydgoszcz (Cywilno-Wojskowy Związek Sportowy). Mogłeś odbyć służbę wojskową, albo dalej grać w klubach wojskowych. Im więcej znaczyło się w piłce, tym większe szanse na granie w Legii czy Śląsku. Zresztą, to samo było z innymi klubami - bo wszystkie były RESORTOWE. Górnicze, hutnicze,
  • Odpowiedz
"Cześć Jego Pamięci") która mu nie przysługuje, a przysługuje żołnierzom walczącym o niepodległość, strażakom, policjantom umierającym na służbie itp.

@Kj5s6f2dk7s54o: jedna wielka bzdura
  • Odpowiedz