@kq2w6: kto wie, kto wie ( ͡°͜ʖ͡°) @dzieju41 pozdrawiam także. Właśnie tak robię ( ͡°͜ʖ͡°) jestem tu niecały miesiąc a już zdążyłam pojechać pociągiem do Krakowa.
@Smauga: a tak z czystej ciekawości. Czemu praca w takich instytucjach a nie w jakiejś prywatnej klinice? To część zaplanowanej kariery, jakiś pragmatyzm? Ot zwyczajnie moja ciekawość.
@Smauga: serio Badenia zła? Przecież pogranicze z Francją i z Szwajcaria to jedne z najładniejszych regionów Europy. Do tego bliskość Alp szwajcarskich, coś pięknego. Wiadomo, że dla każdego co innego, ale wydają się być to fajne rejony do życia.
@Smauga: jak mieszkało się przez ten czas w BW? Nadal jest tam tyle Polaków? Jak sytuacja z imigrantami z innych części świata? Z góry dzięki za odpowiedź i powodzenia w przyszłej pracy
@razorn3: dla każdego co innego jest fajne. Znam ludzi którzy uwielbiają Badenie ze względu na bliskość do Alp właśnie (raz się przejechałam do Austrii) jak i ludzi którym to jest w zasadzie obojętne gdzie mieszkają. Trzeba jednak przyznać, że Badenia jest droga. W mieście w którym mieszkałam (ok 30 tys mieszkańców) chyba jest niemożliwe znaleźć kawalerkę za mniej niż 700 euro warm. (╯︵╰,) Na mieszkanie spółdzielcze
@Megidox: Ja także pozdrawiam ( ͡°͜ʖ͡°) @szukajac_wiedzy2 niestety jeszcze nie byłam, ale słyszałam, że ładne miasto i warto tam zajrzeć. @oldskul dziękuję (。◕‿‿◕。)
@Smauga Mega sprawa, gratki. Ja mieszkam koło Lipska ale też będę szukać mieszkania gdzieś koło Polskiej granicy. Jako kierowca z płynnym niemieckim pracę znajdę dosłownie wszędzie więc stwierdziłem że chce już bliżej Polski pracować ( ͡º͜ʖ͡º) powodzenia w dalszej karierze!:)
@Smauga super! Jednak wszystko zależy czy coś się z tym krajem wiąże że chcesz być częściej. Ja jeżdżę do PL 1-2 do roku i te kilka km nie robiło by mi różnicy
@dzieju41 pozdrawiam także. Właśnie tak robię ( ͡° ͜ʖ ͡°) jestem tu niecały miesiąc a już zdążyłam pojechać pociągiem do Krakowa.
Z góry dzięki za odpowiedź i powodzenia w przyszłej pracy
@szukajac_wiedzy2 niestety jeszcze nie byłam, ale słyszałam, że ładne miasto i warto tam zajrzeć.
@oldskul dziękuję (。◕‿‿◕。)