Wpis z mikrobloga

@Tony47 Juleczka z chęcią pójdzie do takiej pracy, oczywiście za biureczkiem popijając pumpkin spice latte z dodatkową śmietanką, siedząc w osobnym pokoiku z szybą i widokiem jak houp się męczy segregując odpady
  • Odpowiedz
@Tony47: Co ciekawe widziałem mnóstwo kobiet na sortowni, każda jedna za biurkiem, z kawką w ręku, śmieci dotykać to nie, fujka :)
Ale przyznać też muszę, że co raz częściej na trasie widzę kobietki za kierownicą czy to busów, tramwajów, ciągników czy innych Tirów, trzeba je wyprzedzać co prawda ale są, także może za jakies 370 lat będzie 50/50
  • Odpowiedz
@butelka-korek: bo coraz częściej transport jest ubezpieczony, a umowa nie przewiduje napraw przez kierowcę. Kierowca TIRa w Stanach wozi ze sobą mały warsztat i jest gotów wszystko naprawić. Taka kobieta kierowca prawdopodobnie jeździ jakimś elektrykiem, który jak się zepsuje to go holują do producenta zanim się zapali xDD
  • Odpowiedz
@Bordomir: w GLS, który mam obok siebie rzeczywiście wszystkie elektryki jeżdżące tylko lokalnie obstawione są przez kobiety, ale na trasie serio już nie jedną widziałem w pełnowymiarowym ciągniku. Co prawda rozładunek to kompletnie inna historia bo tam nawet BHP im zakazuje dźwigania, a paleciaka nikt im nie da bo trzeba mieć papiery, więc stoją na tych rampach i nikt im pomóc nie chce bo każdy z--------a ze swoją robotą xD
  • Odpowiedz
Ale przyznać też muszę, że co raz częściej na trasie widzę kobietki za kierownicą czy to busów, tramwajów, ciągników czy innych Tirów,

@butelka-korek: szczerze mówiąc im się trochę dziwię, jakbym był babą to bym sobie perfumy sprzedawał w jakiejś Sephorze z zerową odpowiedzialnością za cokolwiek i minimalnym wysiłkiem byle mieć na swoje potrzeby, a na życie niech chłop pracuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
szczerze mówiąc im się trochę dziwię, jakbym był babą to bym sobie perfumy sprzedawał w jakiejś Sephorze z zerową odpowiedzialnością za cokolwiek i minimalnym wysiłkiem byle mieć na swoje potrzeby, a na życie niech chłop pracuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@znikam5: to kwestia wychowania, charakteru. Ile bab spotkałem na magazynie które były kierowcami to żadna nie była typową kobietą tylko bardziej chłopem w damskiej skórze xd
  • Odpowiedz
@Tony47: Trzeba mieć nawet zezwolenia jak chcesz stać na taborecie. U mnie wymagane są wszystkie papiery z UDT. Ale może powinienem doprecyzować, paleciak u mnie to te elektryczne do prawie 2t, wysokie składowanie itd. Z resztą nikt nigdy nikomu obcemu nie da widlaka, paleciaka czy nawet wózka zrobionego z europalety. Przepisy ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@butelka-korek: aaa za gówniaka jak miałem 13 może 15 lat dymałem na takiej sortowni, dzieleni folii na różne rodzaje, papiery, kartony itp no i akurat segregowały to tylko babeczki, ja ze starszym chłopakiem obsługiwałem prasę, wózki widłowe, a czasem nawet tira trzeba było przestawić, ale segregowały tylko panie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Tony47: Nic nowego, przecież żadna z nich nie chce tam gdzie nie ma władzy i nie możesz zagryzać kawki ciastkiem siedząc w ołowkowej spódnicy, marynarce i rajstopach gdzie jak typowa Grażyna średniego szczebla w korpo czy inna Anetka.
  • Odpowiedz
@butelka-korek: Zawiozłem elektronike do pszoku. Wylazła gruba baba i pokazała paleciaka ze mam sam se to rozładowac i zawiezc pod scianę. Wyobrazcie sobie odwrotna sytuacje ze tak wychodzi ciec i mowi tak do paniusi w szpilkach... ale to pieklo kobiet
  • Odpowiedz