Aktywne Wpisy

Huptys +16

tomwick55 +24
Wydarzenie miało miejsce minionej nocy, kiedy doszło do sprawdzenia się pomiędzy Bukaneros (220 osób), a Lechem Poznań (140 osób). Pomimo nierównych liczb, lepsi okazali się reprezentanci Lecha Poznań
#lechpoznan #pilkanozna #mecz #kibice #ekstraklasa
#lechpoznan #pilkanozna #mecz #kibice #ekstraklasa
źródło: temp_file7362148457020406005
Pobierz

Mam zdalna pracę, 5,2k netto, nieregularne okazję żeby dorobić 500-1000 zł za kilka godzin pracy w miesiącu. Sufit, proszę o podwyżkę od roku, dostaje podwyżki rzędu równowartość płacy minimalnej, nic ponadto.
Zmieniam pracę na stacjonarną - częściowo fizyczna, częściowo biurowa, przynajmniej na początku. Stawka podstawowa będzie tu o jakieś 100 zł niższa na okresie próbnym, potem podwyżka do 5,5 netto, do tego dofinansowanie dojazdów, jedzenia, jakieś tam bzdety i raz w miesiącu sobotnie nadgodziny płatne jak należy. Finalnie po okresie próbnym powinienem ze zwrotem za dojazd i nadgodzinami zarabiać jakieś 6900 na rękę.
Zastanaiwam się, czy to dobra decyzja, spodziewam się potomstwa. Zostawię żonę sama z tą pracą w domu, jakbym pracował zdalnie mógłbym pomoc.
Z drugiej strony finalnie wyjdę na + finansowo, choć kosztem swojego czasu itd. Jestem jeszcze przed 30. Wiem, że to dobry czas na zmiany i wyrabianie pozycji w nowej branży. Boję się tylko, że życie prywatne na tym ucierpi choćby o tyle, że jak żona wróci do prscy, to będzie problem z zajmowaniem się dziećmi, jeśli na przykład nie będzie miejsca w żłobku.
Z jednej strony wiem, że to poprawna decyzja, bo po paru latach w jednej firmie nie mam już szans na nadrobienie tylow finansowo. Z drugiej zaś lęk przed ponownym powrotem do pracy stacjonarnej mnie poniekąd paraliżuje. Nie wiem, szukam porady, krytyki, pochwały zachowania - co zrobilibyscie na moim miejscu?
Dodam, że obecnie mamy dochód rzędu 11k a kredyt z nadpłatami kosztuje nas ~4k miesięcznie, więc dodatkowy tysiąc to odczuwalna kwota w budżecie.
#praca #pracbaza #pytanie #pieniadze
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
@psejko a co zrobię za kilka lat, jak AI mnie zautomatyzuje? XD
@Kapibara_kapibara tak trochę na to patrzę. Teraz pracuje bardziej humanistycznie niż technicznie, AI coraz mocniej wpłata się w moją pracę, mieszkam kilkaset kilometrów od biura. Jak zaczną się redukcje to pewnie polecę jako jeden z pierwszych, bo nikt w firmie mnie nie widuje na żywo. Praca, do której się wybieram, to praca w zakładzie przemysłowym