Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem psychologiem i w pracy zajmuje się głównie badaniem intelektu. Poznałam faceta 4 miesiące temu i od początku podobało mi się jaki jest mądry. Mega mnie do niego przyciągało jak bardzo duzo wiedzy posiada. Zrobiliśmy badania dwoma niezależnymi metodami pomiaru inteligencji i cyk IQ130 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do tego jest kochany i ogólnie to #husbandmaterial

#chwalesie #wygryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: inteligencja to jedna z cech składowych. Można być inteligentny, a jednocześnie być kiepskim materiałem na partnera.

To jakby mówić że ktoś jest idealnym partnerem bo jest ładny. No nie jest, to nie wystarcza.
  • Odpowiedz
To jakby mówić że ktoś jest idealnym partnerem bo jest ładny. No nie jest, to nie wystarcza.

@Atreyu: OPka napisał "Do tego jest kochany i ogólnie to #husbandmaterial", ale tak od tego sa internety żeby się p-----------ć jeżeli za krótko się o czymś wspomniało. Najlepiej robić od razu wypracowanie na 4 str. a4, żeby łykopki zrozumiały wszelkie aspekty a nie ślepo ufały krótkiej wypowiedzi z mirkoanonima.
  • Odpowiedz
Tam jest właściwie "do tego jest kochany i ogólnie to husband material" więc wydaje mi się że ma na myśli, że to występuje poza inteligencją
  • Odpowiedz
@mk321: IQ nie jest oderwane od mądrości. Jedno jest często konsekwencją drugiego. Można się nie rozwinąć na swój potencjał, ale wtedy IQ też się obniża w toku życia. Uwierz mi że nie da się mieć IQ 130 bez aktywnego intelektualnie życia xd
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): Nie można, w internecie są tylko naciągacze. Najlepiej udać się do psychologa, dzieci i młodzież można przebadać za darmo w państwowej poradni. Dorośli, którzy wyszli już z systemu edukacji odpłatnie w prywatnych instytutach -ok 400/800 zł najlepiej testem Stanford-Binet5

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
  • Odpowiedz
@ElenaRain jest. Można siedzieć i tylko rozwiązywać zagadki logiczne/matematyczne. Ćwiczysz mózg w rozwiązywaniu określonych zadań i idzie ci to szybciej. Ale wcale to nie powoduje, że jesteś mądrzejszy.

Zresztą zobacz sobie na testy Mensy. Można pod to się przygotować. Są materiały i ćwiczenia, że wiele osób, które się nie dostało, to po tych ćwiczeniach przeszło.

Dlatego testy IQ są tak krytykowane. Bo nie dość, że sprawdzają tylko inteligencję (szybkość przetwarzania), to
  • Odpowiedz
Nie można, w internecie są tylko naciągacze.

@mirko_anonim: Tak tak, dlatego dawaj piniondze na test u mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Swego czasu lubiłam rozwiązywać sobie w necie najróżniejsze testy, w tym właśnie testy IQ. Miałam też kiedyś za dzieciaka prawdziwy test w poradni psychologicznej, więc mam porównanie. I o dziwo większość internetowych testów daje wyniki zbliżone do tego oficjalnego.

Tak więc @Glikol_Propylenowy jeśli zależy
  • Odpowiedz
@mk321: bo mensa bada cattelem. Ale masz masę innych testów które biorą pod uwagę szereg parametrów i zdolności podstawowych np. w jednym teście jest to aż 70 predyspozycji i wykluczone jest tempo przetwarzania jako czynnik. Przy czym testy biorace pod uwagę różne wskaźniki dają często podobne wyniki ogólne
  • Odpowiedz
@Jakly: inteligencja to coś więcej niż uzupełnianie obrazków które jest w necie. W necie zmierzysz wyłącznie potencjał intelektualny. Ktoś nie chce robić testów odpłatnie to niech nie robi, ale w internecie nie dowiesz się prawdy o swoim funkcjonowaniu.
  • Odpowiedz
tylko zasada nr 1: nie wysyłaj żadnych SMSów ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

@Jakly: To chyba jedno z ważniejszych zadań sprawdzających inteligencję w takich testach ( ͡° ͜ʖ ͡°). Problem w tym, ze nie znasz prawidłowych odpowiedzi, dopóki nie sfinalizujesz transakcji.

Dorośli, którzy wyszli już z systemu edukacji odpłatnie w prywatnych instytutach -ok 400/800 zł najlepiej testem Stanford-Binet5

@mirko_anonim Dzięki za odpowiedź,
  • Odpowiedz