Aktywne Wpisy

prof-tomasz-trapez +402
Jeden plusik i kupuję rtx 5090, bo mi brakuje klatek do 4K ultra 144 fps w piekłonurkach. Jak będzie 390 plusików to robię #rozdajo mojej rtx 3090, ale musicie ogarnąć pudełko do transportu. Rozdajo spośród pulsujących i komentujących.
Nie dla przegrywów i faszystów.
#gry #helldivers2 #komputery
Nie dla przegrywów i faszystów.
#gry #helldivers2 #komputery
źródło: 083F68EA-9A3C-469B-BA7F-9A1CF3D07B75
Pobierz
Gmeras +1331
Byłem, zobaczyłem, powspominałem wiele. Przyniosłem jej stare okulary z domu (bo nowe zgubili w pierwszym szpitalu) i założyłem na twarz, zawsze chodziła w okularach. Wymalowana jak nigdy, makijaż dodał jej co najmniej dziesięć lat. Złapałem ją za złożone dłonie – nie były już ciepłe jak zawsze, tylko lodowate z wiadomych względów. Ale na twarzy miała w końcu spokój. To było nasze ostatnie fizyczne spotkanie. Jutro pożegnanie ostateczne – bez kontaktu wzrokowego ani
źródło: temp_file7961992155892953260
Pobierz

Ktoś wytłumaczy czemu wybieracie b2b majac do wyboru UoP? Wszedłem sobie na kilka pierwszych ogłoszeń i widzę że standardem jest liczenie:
brutto UoP = netto b2b
To wam się w ogóle nie opłaca
źródło: d66540d55524415053c444b19077478e02fa3fba79339fcbf35c2b76acc08d91
Pobierzprzy 24 tysiacach masz 50tys wiecej na koncie
Na UoP odkładasz na emeryture max ~46tys na chrobowe 7tys
Na JDG na emeryture na emeryture ~11tys, na chrorobe opcjonalnie 1,3 tys
JAk jesteś kobietą to do tych 25tys brutto lepiej UoP, natomiast dla faceta którego ZUS okrada to lepiej chyba samemu sobie kupić obligacje, albo ETFy za to albo przebalować
@nad__czlowiek: Bo wziąłeś przykładowe 5 ogłoszeń? Na B2B dostępne są oferty po 30-35k netto. Pozdrawiam znaleźć UoP brutto 30-35k, nie będąc liderem / managerem.
Małpa widzi większą liczbę, małpa bierze większą liczbę.
Firmy żerują na przygłupich programistach, którzy nie potrafią liczyć i za 500zł rezygnują z chorobowego, prawa pracy, emerytury i urlopu.
doliczając do tego
- bezpłatny urlop
- bezpłatne L4
- brak
@chris88: dla 500zł to bez sensu, ale dla 2500zł to już może mieć sens
@nad__czlowiek
1. w ogłoszeniach nie ma informacji czy jest urlop, normalne firmy na kontrakcie np
@zibizz1: powinno ale NIE JEST. Sam widzisz że w 90% przypadków netto b2b = brutto UoP. Dajecie sie dymać
Mów za siebie, zresztą nie wiem dlaczego nie napisałeś "dajemy się" bo sam pracujesz na b2b
B2B od zawsze było dla profesjonalistów. Przed eldorado, kontraktor to był ekspert w swoim fachu, którego firma zamawiała na projekt, żeby ogarnął tematy w których firmowe IT nie miało doświadczenia. Typ wpadał na kilka tygodni, robił swoje, kasował fajne siano i leciał do innego klienta.
Niestety to co jest teraz to g---o a nie B2B, a