Aktywne Wpisy

skrytek +541
O cholibka. Ale znalazłam zdjęcie z mojego pokoju z początku wieku. Pamiętam, jak ojciec przyniósł tego Baldura w premierę. 180 zł kosztował, gdy minimalna wynosiła 500 zł brutto. Przez resztę miesiąca żywiliśmy się tylko nienawiścią do Koverasa, bo na nic innego nie było kasy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gry #baldursgate #polskiedomy
#gry #baldursgate #polskiedomy
źródło: 1000041624
Pobierz
malala777 +432
Podczas gdy ty marnowałeś dzisiejszą noc na spanie za darmo, wielu nadludzi lekarzy spało dzisiaj na nocnym dyżurze za 500 zł na godzinę finansowane z twoich podatków, po czym pojadą sobie dzisiaj posiedzieć w przywacie za kolejne 500 zł na godzinę + % od wizyty.
Ale pamiętaj to są męczennicy, bo mieli aż 6 lat studiów (ty miałeś marne 5), po czym ich minimalna płaca to jest marne 10k miesięcznie.
#lekarski
Ale pamiętaj to są męczennicy, bo mieli aż 6 lat studiów (ty miałeś marne 5), po czym ich minimalna płaca to jest marne 10k miesięcznie.
#lekarski
źródło: Evimed_przychodnia_Gdynia_6-1024x684
Pobierz

Ja wiem, że nie powinno się porównywać do innych bo każdy jest jest w innej sytuacji, każdy ma inną historię, ale przyznam szczerze, że ostatnio już coraz bardziej się psychicznie pogrążąm. 2 lata temu dostałem bardzo dobrą podwyżkę, całośc kasy akumuluję zbierając na mieszkanie. Ale po prostu mam coraz mniej sił, jak widzę, że np. koleżanka z pracy lat 24 dostała mieszkanie od rodziców. Innej koleżance też rodzice kupili, koledze rodzice dali na wkład własny. A ja na wszystko muszę sam zapracować, wręcz wydrzeć to siłą a do tego wszystko jak na złośc staje się coraz trudnijesze, rynek odjeżdza. Jak widze, że jakiś polityk mówi, że no kredyt 2% wprawdzie rozwalil rynek mieszkaniowy, ale nie dało się tego przewidzieć to mnie aż gotuje. Każdą wolną chwilę poświęcam, żeby się doszkalać, siedzę po godzinach, chodzę cały czas spięty i nerwowy, nie mam ochoty z nikim gadać i z nikim się widywać. Bratu to już nawet przestałem odpisywać, bo mi się nie chce tłumaczyć po raz kolejny dlaczego nie przejdziemy się tu czy tam. Ostatnio właczyłem sobie film (pierwszy raz od roku) to czułem wyrzuty sumienia z tego powodu - że marnuję czas. Mam wrażenie, że jestem na jakiejś krawędzi, gdzie jestem o krok od skoku w dół. Ostatnio byłem w takim minizoo, pooglądać zwierzęta, bo była ładna pogoda. Była tam taka wiewiórka, która przez całą godzinę, robiła dokładnie taki sam ruch skacząc w tę i z powrotem zakreślając taką ósemkę. Przyszło mi na myśl, że może od tego siedzenia w klatce "wyskoczył jej jakiś error" i zwariowała i tak się zacząłem zastnawiać ile mi jeszcze brakuje, żeby mi siadło na łep jak tej wiewórce.
#nieruchomosci #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
Jakiejś pomocy poszukaj bo się zezłomujesz z takim myśleniem. I nie, rynek mieszkaniowy nie ma z tą dysfunkcją nic wspólnego, defekt masz we łbie
Bylem na
@Fin_de_partie: posiadanie styczności jakiejkolwiek z kastą czynszojadów wysysa ci duszę. Odkąd mieszkam na swoim to jakbym odżył.
Może to cie zaszokuje ale są na tej planecie setki milionów ludzi którzy nie mają mieszkania - i są szczęśliwi.
Jak masz obsesyjną potrzebne być nieszczęśliwy to choćbyś miał 10 mieszkań i tak sobie znajdziesz przedmiot deficytu - "nie mam X dlatego musze przegrać życie".
@thorgoth: ale amerykę południową, afrykę i połowę azi to ty odlicz bo tam przekimasz w szopie zbitej dechami albo w namiocie. W polszy zamarzniesz w grudniu po południu.
@2-aminopirydyna: ziomuś ale ja osiągam co chce, mimo startu od zera, czyli gorszego niż większośc ludzi wokół.
Życze ci żebyś osiągnął tyle co ja, może kiedyś popływamy razem żaglówkami po Zegrzu :)
Oglądałeś wiewiórke przez godzine która robila ciągle to samo? Może warto iść do specjalisty?
Przespaliscie bk2? Przecież kto nie wzial a mogł to na własne