Wpis z mikrobloga

@robert5502: to jeszcze pół biedy, wyniki i strony są po prostu kasowane z wyszukiwania, ja sobie wysyłam linki z opisem na maila bo inaczej przepadną mi na zawsze, teraz google na siłę wpycha co masz zobaczyć, totalny szajs się z tego robi.
  • Odpowiedz
@Multipurpose_Labels: zabawnym jest, że rozpierdzielili to całkowicie kilka miesięcy temu, potem przez chwilę znowu działało, potem znowu nie działało, niedawno w ogóle zmienili wygląda tej funkcji i nieco jej działanie, no ale nawet działała, teraz znowu to cofneli i dalej nie działa( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@robert5502: ostatnio szukałem info odnośnie jakiejś części samochodowej. Wpisałem jej nazwę plus markę auta. Jedyne co znalazło przez kilka stron to oferty ze sklepów. XD

Żadnych for, żadnych tematów czy cokolwiek, nic. Czułem się jak w jakimś sklepie.
  • Odpowiedz
@robert5502: Nawet nie masz pojęcia jak mnie to wpienia! Coraz częściej sięgam po inne wyszukiwarki, ale tam też nie jest lepiej. Jeszcze kilka lat wstecz, wyszukanie artykułów z dziedzin którymi się insertuję, wyrzucało treści na poziomie eksperckim (branżowe witryny, badania i artykuły uczelni wyższych, blogi zapaleńców itp.). Teraz to głównie treści sponsorowane/reklamowe, generowane AI wpisy i filmiki na jutubie. Sprawę ratuje jeszcze Reddit, jak go zamkną to już będzie całkowita
  • Odpowiedz
@Exil12: a kiedyś jak google i ich produkt wyszukiwarka działała dobrze patrz obrazek po lewej to google nie był firmą ? Ludzie wtedy o tym nie wiedzieli że jest firmą. Robienie coś przez firme oznacza słaby produkt?
  • Odpowiedz