Aktywne Wpisy

Mr_Rampage +38
Pamiętajcie: albo grubo albo wcale. Najwidoczniej taka myśl przyświecała pewnemu 17-latkowi, który pomimo braku uprawnień postanowił dziś poszaleć na ulicach Poznania. Chwilę później wylogował się z tego świata. Dwoje pasażerów przewieziono do szpitala. Tyle dobrego, że nikt tym chodnikiem nie szedł.
#poznan #wypadek #motoryzacja #polskiedrogi #stopcham
#poznan #wypadek #motoryzacja #polskiedrogi #stopcham

źródło: Projekt bez nazwy (3)
Pobierz
ZubrZPuszki +134
#pieseczkizprzypadku #pies Ja tu tylko się pochwalić. Mój pierwszy pies w życiu. Poznajcie Borysa (。◕‿‿◕。)

źródło: 1000033373
Pobierz
1. Ryzyko porażenia piorunem: Drzewa są wysokie i stanowią naturalne przewodniki elektryczności. Pioruny częściej uderzają w wysokie obiekty, a uderzenie pioruna w drzewo może spowodować, że elektryczność przepłynie przez ciało osoby stojącej pod drzewem, co może prowadzić do poważnych obrażeń lub śmierci.
2. Spadające gałęzie i drzazgi: Siła uderzenia pioruna może rozszczepić drzewo, powodując upadek gałęzi,
Niestety został zdyskwalifikowany. Dłużej stal, bo mu się skóra do drzewa przykleiła.
@Kaczorra: To wygląda na jakiś kraj anglosaski, nawet jeśli ich tego uczyli to na pewno nie potrafiliby wytłumaczyć dlaczego i przez to zlekceważyli.
@Instynkt: ale mnie w-----a powielanie przez media tej szkodliwej bzdury, że coś tam jest MNIEJ PRAWDOPODOBNE OD PORAŻENIA PIORUNEM
No na porażenie piorunem są małe szanse, pod k---a warunkiem, że podczas burzy nie latasz po otwartych przestrzeniach, nie stoisz pod drzewami i generalnie zachowujesz się rozsądnie.
Jak k---a w burzę w---------z się na szczyt góry pozbawionej drzew albo stoisz sobie pod jednym jedynym
źródło: 6C8448108-Lightning_Mike_and_Sean_V6-S
Pobierz