Aktywne Wpisy

bArrek +97
Ustawiłem się z ziomkiem na chlanie i właśnie jego żona do mnie napisała z pretensjami że co ja sobie wyobrażam że on ma żonę i dom i rodzinę i inne rzeczy na głowie i nie wiem co zrobić teraz czy odwołać spotkanie po prostu czy pokazać mu co jego luba o----------a czy c--j zostawić jak jest

Bipolar- +25
Przez tych zawistnych programistów stąd jak @Ksiega_dusz @BlackpillMonster @ly000 @p0melo i inni teraz każdy chce lekarzem być. Wszyscy idą na medycyne, wszyscy sie będą przebranżawiać na lekarzy i c--j. Gratuluje udanej akcji propagandowej w skali całego kraju.
Rozlało się to na cały kraj tak samo jak ta akcja z deweloperami. Ten portal jest toksyczny w c--j, bo kilka osób albo nawet jedna mająca po kilkanaście/kilkadziesiąt multikont, które można
Rozlało się to na cały kraj tak samo jak ta akcja z deweloperami. Ten portal jest toksyczny w c--j, bo kilka osób albo nawet jedna mająca po kilkanaście/kilkadziesiąt multikont, które można
źródło: image
Pobierz

Jezeli w 2022 kupilem krypto, ktorego nigdzie nie zglosilem, a teraz chcialbym je wymienic na pln, to rozumiem ze przy deklaracji #pit za 2024 zaplace podatku 19% od calosci kwoty ktora otrzymam? Jezeli chce tego uniknac, to musialbym zlozyc czynny zal i w korekte za 2022 zeby uwzględnić koszty ktore ponioslem przy zakupie? Dobrze rozumiem? Czy ta korekte moge zlozyc tylko raz za 2022 i ona sama przechodzi na nastepne lata, czy musiałbym poprawiać tez pit za 2023?
#kryptowaluty #podatki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
W Polsce obowiązek podatkowy powstaje dopiero w chwili, gdy dochodzi do sprzedaży kryptowalut lub ich wymiany na tradycyjne pieniądze (np. złotówki, euro).
Zakup kryptowalut, np. kilka lat wcześniej, nie wymaga zgłaszania go do urzędu skarbowego ani składania jakichkolwiek deklaracji.
Komentarz usunięty przez autora
US wbrew pozorom nie chce cię karać tylko chce cię zachęcić do rozliczenia.