Aktywne Wpisy

Polasz +465
Mirki i Mirabelki pijcie ze mną kompot!!
Właśnie urodził mi się drugi synek!!
Żonka zrobiła mi najlepszy prezent na #walentynki (。◕‿‿◕。)
#chwalesie
Właśnie urodził mi się drugi synek!!
Żonka zrobiła mi najlepszy prezent na #walentynki (。◕‿‿◕。)
#chwalesie
źródło: 1000017642
Pobierz
Spoko chłop się wydawał ale zebrać 100 k "na przeżycie" mając kasę z YT, dochód z dzialności swojej i żony, dochód ze współpracy, będąc najbardziej obleganym mechanikiem w Białymstoku to trzeba nie mieć godności
Niejednej rodzinie 100k to by na dwa lata syateczyło.
#profesorchris
Niejednej rodzinie 100k to by na dwa lata syateczyło.
#profesorchris

Czy jest możliwe podjęcie studiów drugiego stopnia na innym kierunku?
Mam inżyniera z informatyki (nazwa dyscypliny: Informatyka techniczna i telekomunikacja) zrobionego na zwykłej PWSZ. Niestety na przedostatnim semestrze stwierdziłem, że jednak nie nadaję się na programistę, a studia skończyłem dla papierka, bo szkoda mi było je rzucać na samym końcu.
Chciałbym iść na jakiś "ogólny" kierunek na magisterkę, myślałem o Zarządzaniu. Czytałem na internecie, że teoretycznie na magisterkę można iść jeżeli studia I stopnia skończyło się na innym kierunku, tylko że jak teraz sprawdzałem wymagania rekrutacyjne różnych uczelni we Wrocławiu, to okazało się, że jednak nie jest to do końca prawda.
Przykładowo na WSB Merito Wrocław (dawna Wyższa Szkoła Bankowa) jest zasada, że jeżeli studia I stopnia zrobiliśmy na innym kierunku niż magisterskie, to program tych studiów musi się w 50% pokrywać ze studiami magisterskimi.
Podobnie jest na Uniwersytetcie Ekonomicznym we Wrocławiu - jeżeli studiowałeś inny kierunku, to masz egzamin wstępny, a 75% miejsc jest zarezerwowanych dla najlepszych osób, które studia I stopnia z tego samego kierunku skończyły na tej uczelni.
Więc chciałbym się Was zapytać jak to ostatecznie jest i czy Waszym zdaniem jest to w ogóle możliwe, żebym poszedł na magisterkę na innym kierunku niż informatyka?
#studia #studbaza #informatyka #zarzadzanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
jak ty sobie wyobrażasz iść na kierunek, który jest rozszerzeniem 1 stopnia nie mając wiedzy z 1 stopnia?
Jednak dla mnie też jest