Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lajsta77 gdzie tu miejsce na bekę? Może sama scena jest przedstawiona naiwnie i tandetnie, ale tak działa aborcja: kobieta zabija własne dziecko, które jest od niej w pełni zależne. Każdy, kto widział na usg płód, który zdaniem lewicy mógłby być abortowany, doskonale wie, że to nie jest przypadkowy zlepek komórek.

Próbujecie to wyśmiać, żeby zagłuszyć resztkę wyrzutów sumienia.
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: ja widziałem płód ale w sumie to nwm bo nie miał balonika.
Ale mam pytanie: ile PRAWDZIWYCH katoliczek (czyli nie lewaczek) decyduje się na aborcję? Ile z nich zna zasady interpunkcji?
  • Odpowiedz
  • 12
@lajsta77 Beka z Ciebie przygłupie. Mam nadzieję, że Trump to tylko początek i cały świat się ogarnie i pozamykają wszystkich lewaków w więzieniach albo w psychiatrykach gdzie ich miejsce.
  • Odpowiedz
  • 150
@camelinthejungle: Płód przed 26 tygodniem od poczęcia gdyby go wyjąć z macicy matki nie będzie przytomny nawet choćby nie ważne co zrobić, a po 26 tygodniu będzie miał poziom świadomości na poziomie myszy lub szczura, źródło: https://www.nature.com/articles/pr200950

Usunięcie takiego płodu na prośbę matki np. przed 22 tygodniem nie jest więc gorsze niż używanie pułapek na myszy. Nie zabija to w żadnym wypadku żadnej osoby o ludzkiej świadomości, a tylko organizm
  • Odpowiedz
  • 116
Mam nadzieję, że Trump to tylko początek i cały świat się ogarnie i pozamykają wszystkich lewaków w więzieniach albo w psychiatrykach gdzie ich miejsce.

@HaSSaN: uspokój się tygrysie. To, że ludzie mają bardziej cywilizowane poglądy, niż ty i ludy pustynne USA to nie znaczy, że masz ich pozamykać xD
  • Odpowiedz
Granie na emocjach takimi obrazkami, nie znam statystyk ale założę się że jakieś 95% aborcji to tabletka w 4-6 tygodniu, a nie Edward nozycoreki w macicy w 4 miesiącu
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: dokładnie tą metodą rozszarpywania płodów szczypcami i nożycami abortował prof. Chazan co najmniej 500 nienarodzonych dzieci. Czyli wg jego własnych poglądów zamordował co najmniej 500 osób. W PRL aborcję wykonywano na każdym etapie ciąży, więc równie dobrze mógł wyrywać kończyny czującemu, rozwiniętemu dziecku w 5 czy 6 miesiącu ciąży. Dziś to twarz walki z aborcją. Ale tak najstraszniejszy jest naiwny obrazek.
  • Odpowiedz