Wpis z mikrobloga

via Android
  • 72
@Heady1991 poprosilem aby zgasił samochód i położył kluczyki na zegarach. Wykonał moją prośbę natychmiast więc nie musiałem mu nic zabierać :)
monky - @Heady1991 poprosilem aby zgasił samochód i położył kluczyki na zegarach. Wyk...
  • Odpowiedz
via Android
  • 1482
@longer21011 jest trzeźwy. Po okazaniu filmów z mojego dash cama postanowiono wezwać drugi patrol z testami na d---i. Nie wiem co tam wyszło bo musiałem jechać, bo już i tak zmarnowałem mnóstwo czasu
  • Odpowiedz
via Android
  • 239
@monky dodam jeszcze, że na pytanie pani policjantki jaki jest dziś dzień tygodnia to odpowiedział po dłuższym namyśle że sobota. A na pytanie, która jest godzina nie odpowiedział w ogóle mimo, że patrzył na swój zegarek też przez dłuższą chwilę ¯\(ツ)
  • Odpowiedz
via Android
  • 426
@Corrny Od ustalenia tego jaka była przyczyna jest już policja. Jakaby ona nie była to jedno jest pewne: człowiek w takim stanie nie powinienem prowadzić samochodu
  • Odpowiedz
@monky zawsze mnie to śmieszy, że w tym kraju nie możesz jechać po wypiciu małego piwa, a na skrajnym zmęczeniu, ze az zasypiasz przed kierownicą, to już jest ok
  • Odpowiedz
  • 123
zawsze mnie to śmieszy, że w tym kraju nie możesz jechać po wypiciu małego piwa, a na skrajnym zmęczeniu, ze az zasypiasz przed kierownicą, to już jest ok

@filozof900 i jakbyś to rozwiązał?
  • Odpowiedz
bo nie ma obiektywnego wskaźnika pomiaru zmęczenia

@czlowiekbutelka: Jasne, że jest.

Kierowca może prowadzić maksymalnie 4.5 godziny, nie dłużej niż 9 godzin, z przerwą 45-minutową. Przerwę można podzielić na 15 i 30 minut (nie odwrotnie). Dwa razy tygodniowo można przedłużyć czas prowadzenia do 10 godzin, z zastrzeżeniem maksymalnego czasu 4.5 godziny prowadzenia i przerwy 45 minut. Przy połączeniu z innym rodzajem pracy, łączny czas nie może wynieść więcej niż 13 godzin dziennie,
  • Odpowiedz