Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 199
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@monky: czy pijany/naćpany czy chory (raczej chory jeżeli z dniem tygodnia ma taki problem), nie ma znaczenia, dobrze że go zatrzymałeś bo nawet jak to jakiś udar to otrzyma pomoc, dobra robota Mirku
  • Odpowiedz
A wykopek w gratisie serwuje jeszcze zdjęcie auta, lokalizację i końcówkę tablicy xd

Ale wiesz, że to nie są dane wrażliwe? Jeśli bardzo nie chcesz aby znalazły się w przestrzeni publicznej to jedynym sposobem jest nie wychodzić z piwnicy.
  • Odpowiedz
  • 3
@hoodoovoodoo a zmęczyć można się jedynie prowadząc samochód?

Nie można na przykład wsiąść do samochodu będąc już zmęczonym po np. 12h zmianie w fabryce gruzu?
  • Odpowiedz
zawsze mnie to śmieszy, że w tym kraju nie możesz jechać po wypiciu małego piwa, a na skrajnym zmęczeniu, ze az zasypiasz przed kierownicą, to już jest ok

@filozof900: Mieszkam przy trasie na Gdańsk. Ostatni wypadek jaki był koło nas to właśnie mężczyzna wracał z pracy, bo mu wpadła podwójna zmiana w kołchozie i w efekcie zrobił 2 zmiany pod rząd (w tym nockę) i wracał koło 9 rano i
  • Odpowiedz
@monky: @Heady1991 dlatego ja jeżdżę Teslą, bo jakbym był pijany to nikt mi kluczyka nie weźmie, bo Tesla nie ma kluczyka, a do tego autopilot mozna se wlaczyc jak sie jest pijany.
  • Odpowiedz
@monky w tym roku będąc na jakiejś zabitej dziurami wsi na mazurach miałem to samo. Jechał chłop starym mercem, odbijał się lewo prawo także wyhamowałem go, zabrałem kluczyki i telefon do bagnet. Bagiety przyjechały, zrobili wywiad i czekamy dalej na drugi patrol bo mają jeden alkomat xDDDDDD Drugi patrol przyjechał, chłop dmucha i ma 0, kazali mi zadzwonić żeby ktoś po niego przyjechał. Rodzina przyjechała, mówiła że chłop miał wylew i
  • Odpowiedz
@monky Szacuneczek. Człowiek ewidentnie ma jakiś problem, być może zdrowotny i nie zostałeś na to obojętny. Niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi bo ile razy już były oskarżenia że ktoś się zabił po pijaku a wychodziło później że coś innego mu było. Być może uratowałeś życie Panu.
  • Odpowiedz
a zmęczyć można się jedynie prowadząc samochód?

Nie można na przykład wsiąść do samochodu będąc już zmęczonym po np. 12h zmianie w fabryce gruzu?

@Hasz5g: Wspominam o tym przecież - obecne przepisy to przewidują:

Przy połączeniu z innym rodzajem pracy, łączny czas nie może wynieść więcej niż 13 godzin dziennie, z opcją wydłużenia do 15 godzin maksymalnie 3 razy między okresem odpoczynku tygodniowego trwającego minimum 45 godzin.
  • Odpowiedz