Wpis z mikrobloga

i jakbyś to rozwiązał?

@BenAli: banalnie prosto - zmodyfikować wzór amerykański - jakieś testy sprawnościowe, lub głupi refleksomierz. Nie zdałeś np. żadnej z trzech prób - tłumacz się, a w międzyczasie dopiero testy na alko/n-------i. Jak nic nie wyjdzie - to obowiązkowo do lekarza na badania i zatrzymanie prawka do wyników.
  • Odpowiedz
@monky chłop wracał zmęczony a ten poświęcił godzinę na zrobienie z niego gwiazdy wykopu na tagu alkoholizm xD co z tego że zachowałeś się ok skoro motywacje masz wykopkowe
  • Odpowiedz
@monky:

postanowiono wezwać drugi patrol z testami na d---i.

Czekaj co? To jeden patrol ma alkomat a inny narkotesty? A jak trzeba wypisać mandat to wzywają patrol z kimś, kto umie pisać? xD
  • Odpowiedz
@monky rok temu jak takiego gościa zatrzymałem co po drodze 4 auta staranował to (komenda jakieś 3 minuty dalej) 50 minut na przyjazd milicjantów czekałem () innym razem byli już po 5 minutach (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@mazut_kluczowy: może dostał udaru po drodze? Nie mówię że wezwanie policji było złe bo było bardzo dobre. Mówię tylko, że brzmi jakby gość bardziej potrzebował pomocy medycznej niż robienia z niego alkoholika

A wykopek w gratisie serwuje jeszcze zdjęcie auta, lokalizację i końcówkę tablicy xd

Edit nawet go nagrał xD k#rwa co za nieszczęście że nie dmuchnął, taki materiał przepadł :(((
  • Odpowiedz
via Android
  • 7
@PiotrFr dokładnie jest tak jak piszesz, a o co chodzi? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Od policjanta dowiedziałem się jeszcze, że musiałem czekać 25min bo w Czeladzi mają tylko jeden radiowóz na chodzie aktualnie. Ten drugi z testami na d---i to już chyba z innego miasta musiał przyjechać ( )
  • Odpowiedz
@monky: fajnie, że chciało ci się zareagować. nieważne czy typ napity, naćpany, chory czy faktycznie zmęczony, być może uratowałeś komuś życie, zdrowie albo chociażby mienie.
  • Odpowiedz
aha, ale wiesz że zapis który cytujesz dotyczy kierowców zawodowych, w pojazdach powyżej 3.5t?

istnieją w transporcie zarobkowym tylko

@Heady1991: @czlowiekbutelka: Ja wiem. Dlatego podkreślam, że każdy (powinien) być traktowany przez prawo równo. To nie ja narzekam, że nie ma obiektywnego wskaźnika pomiaru zmęczenia, kiedy on w świetle prawa jak najbardziej istnieje, ale jest stosowany bardzo, bardzo wybiórczo. Więc tak, jeśli chcemy aspirować do państwa prawa - należy
  • Odpowiedz