Wpis z mikrobloga

@Kabas: tak sobie myślę, że to może błąd jakiś, może ktoś to ręcznie XD wpisuje. Przecież szansa, że 11 osób trafi szóstkę jest praktycznie zerowa..
  • Odpowiedz
@let_it_be no nie w systemie który bierze pod uwagę zgłoszone kombinacje ;) wtedy można coś takiego zrobić by rozbić wysoką wygraną lub po prostu by zachęcić innych do podesłania swoich typów. Tym bardziej, jak jest się monopolistą bez żadnej konkurencji
  • Odpowiedz
@kureci_paratko: kiedyś mówili, że były lżejsze kulki i inne teorie spiskowe. Ja tam nie widzę powodu, żeby musieć "stymulować" wyniki, ale 11 osób wygrywających jednocześnie zakrawa już u mnie o zrobienie sobie czapeczki foliowej ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
  • 110
@Kabas: Tak wyglądają skreślone liczby. Ludzie grali wg schematu. W latach 90. w jednym losowaniu wygrało kilkadziesiąt osób, bo skreślili te same liczby, które były udostępnione w instrukcji jak grać w lotto.
bbul44 - @Kabas: Tak wyglądają skreślone liczby. Ludzie grali wg schematu. W latach 9...

źródło: chrome_TiU7TTDll9

Pobierz
  • Odpowiedz
@let_it_be no u mnie w rodzinie była podobna sytuacja, a z działań i radości jakie były po obejrzeniu wyników losowania mógłbym napisać ciekawa historie. Kończąca się nie za dobrze, bo okazało się, że sporo osób trafiło wtedy szóstkę, a w euforii wydawane pieniądze na szczescie pokryła wygraną, zostawiając trochę środków.
  • Odpowiedz
kiedyś mówili, że były lżejsze kulki i inne teorie spiskowe. Ja tam nie widzę powodu, żeby musieć "stymulować" wyniki, ale 11 osób wygrywających jednocześnie zakrawa już u mnie o zrobienie sobie czapeczki foliowej ( ͡ ͜ʖ ͡)

@let_it_be: a wystarczy wrócić do szkoły na lekcje matematyki
  • Odpowiedz
@Wielka-Polska-Betonowa: zapewne dzielnie chodziłeś na tę matematykę i jesteś w stanie mi policzyć to prawdopodobieństwo. Podpowiem, że będziesz potrzebował jeszcze jednej zmiennej, którą musisz sobie oszacować sam.
I żeby nie było, to jest możliwe, ale szansa jest niewielka w porównaniu z trafieniem pojedynczego 6 z 49.
  • Odpowiedz