Aktywne Wpisy

trebeter +41

nightmeen +69
To jeden z moich ulubionych nieczynnych mostów kolejowych w Warszawie. Kiedy jeszcze tam mieszkałem, przez kilka lat codziennie mijałem go, jadąc ścieżką rowerową do pracy i z powrotem. Z czasem stał się stałym punktem mojej trasy, czymś znajomym i swojskim, do czego człowiek zaczyna się przywiązywać, nawet nie zauważając kiedy.
Lubiłem go fotografować i właśnie w tym materiale chciałem przedstawić zdjęcia, jakie mi się udało mu wykonać. Często zatrzymywałem się obok, patrzyłem na
Lubiłem go fotografować i właśnie w tym materiale chciałem przedstawić zdjęcia, jakie mi się udało mu wykonać. Często zatrzymywałem się obok, patrzyłem na
źródło: DSC_0123
Pobierz

Firmy zmieniają sprzęt na apple. Nie podoba się to konkurencji ale sami na to ciężko zapracowali, A wymuszone update windows bez żadnej kontroli sytuacje dobiły. Typowa poważna firma przeznacza na stanowisko komputerowe 7-11k. Oczekiwana wysoka bezawaryjność ale w ostatnich latach z tym było tragicznie od strony hardware, ostatnio intel tylko głośnym przykładem. Przykład z firmy, poniedziałek 9.00 komputer zalicza BSOD, testy na produkcji przy upadate windows nie przeszły. Obok na stanowisku BSOD. Na kilkanaście stanowisk część komputerów tego dnia nie będzie pracować. Firma nie zarobi ale zagłosuje portfelem. Płaczliwe artykuły że apple jest złe bo jakiś geek się postarał i mu się komputer zepsuł, nie są brane pod uwagę.
#apple
#biznes
#pracbaza
#komputery
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: Żadna duża firma nie pozwala aby użytkownik sam zarządzał aktualizacjami i komputerem. Od tego masz administratora który zarządza komputerami w sieci. Endpoint Management to kluczowy proces szczególnie w firmach z topki. Od systemu, ruchu sieciowego, urządzeń w sieci - monitoruje się wszystko.
Ja mam mały software house i dawno temu przeszliśmy na Apple ale głównie dlatego że moi pracownicy sami
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo