Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Firmy zmieniają sprzęt na apple. Nie podoba się to konkurencji ale sami na to ciężko zapracowali, A wymuszone update windows bez żadnej kontroli sytuacje dobiły. Typowa poważna firma przeznacza na stanowisko komputerowe 7-11k. Oczekiwana wysoka bezawaryjność ale w ostatnich latach z tym było tragicznie od strony hardware, ostatnio intel tylko głośnym przykładem. Przykład z firmy, poniedziałek 9.00 komputer zalicza BSOD, testy na produkcji przy upadate windows nie przeszły. Obok na stanowisku BSOD. Na kilkanaście stanowisk część komputerów tego dnia nie będzie pracować. Firma nie zarobi ale zagłosuje portfelem. Płaczliwe artykuły że apple jest złe bo jakiś geek się postarał i mu się komputer zepsuł, nie są brane pod uwagę.
#apple
#biznes
#pracbaza
#komputery

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jakiś dowód na to, czy tylko anegdotyczny? We wszystkich firmach,w których pracowałem komputer był raczej wg preferencji pracownika i większość wybierała Windowsy. Pracownicy niższego szczebla nie mieli wyboru i dostawali tańszy laptop (czyli Thinkpada)
  • Odpowiedz
@uefaman: a nie wiem, ja akurat jestem team Mac. Te Thinkpady mają bardzo różne konfiguracje, jednego miałem przez 2 miesiące i nie narzekałem na nic, ale zmieniłem bo wolę pracować na macOS.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: No i super, do pracy Mac >> PC. Niech teraz w odpowiedzi pozostałe firmy zrobią konkurencyjne laptopy oraz kolejne wersje czipów ARM dla zwiększenia konkurencji i będzie git.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Frma z topki, wypłaty zaczynają się od 35k netto. Handel w konkretnej branży. Pracownik jak przychodzi, ma się dostosować do firmy, nie odwrotnie, i ma znać pakiet biurowy poza innymi ważniejszymi umiejętnościami. Tak komputer jest tylko do pracy, jeśli działa.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
  • Odpowiedz
A wymuszone update windows bez żadnej kontroli sytuacje dobiły.

@mirko_anonim: Żadna duża firma nie pozwala aby użytkownik sam zarządzał aktualizacjami i komputerem. Od tego masz administratora który zarządza komputerami w sieci. Endpoint Management to kluczowy proces szczególnie w firmach z topki. Od systemu, ruchu sieciowego, urządzeń w sieci - monitoruje się wszystko.

Ja mam mały software house i dawno temu przeszliśmy na Apple ale głównie dlatego że moi pracownicy sami
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Admin nie ma wpływu na to jakiej jakości będzie update. Problemy były także ze sprzętem. Raz support na słuchawce doradził aby mniej korzystać z komputerów by się nie psuły ( ͡° ͜ʖ ͡°) Firma zrobiła jak radzili, nowe komputery pracują dobrze, stare poszły na śmietnik wraz z kontrahentem. Cały eko-system od apple zwyczajnie działa. Działa za każdym razem.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz