Wpis z mikrobloga

@Anonek463: też kiedyś taki naiwny byłem, i myślałem że allegro, amazon tego nie monitoruje, a gdy wykryje to na pewno nie ma żadnego odwetu :-) to by było przecież nieuczciwe, a może i nielegalne, dlatego na pewno tak nie robią że podnoszą marże, zmniejszają rabaty, ograniczają widoczność, utrudniają zakup wyłączają różne opcje, na pewno takich rzeczy nie robią, ani nie ma kar za promowanie zakupu poza platformą na platformie
  • Odpowiedz
  • 4
@Anonek463 wiele lat w firmie mieliśmy na sklepie ceny niższe niż na Allegro o mniej więcej wartość prowizji. Sprzedaż na Alle jako tako szła, od roku mamy równe ceny i obroty na Allegro poszybowały w górę przy czym na sklepie żadnych spadków nie zauważyliśmy. Z kolei ja jako kupujący wolę wydać kilka zł więcej na Allegro bo: Smart daje darmowy zwrot a Allegro wymusza na sprzedających szybki serwis klienta do tego
  • Odpowiedz
@Anonek463: Do tanga trzeba dwojga. Też mieliśmy niższe ceny na stronie, ale ludzie i tak woleli kupować na allegro. Dodatkowo od kiedy wprowadzono zakładkę "najtańsze", gdzie można sprawdzić kto ma najtaniej dany produkt to nie ma szans żeby na Allegro mieć wyższą cenę niż na własnej stronie. Ludzie są leniwi i wolą wejść na allegro kupić, a nie poszukać czy kupić na stronie sprzedawcy. Mamy nawet możliwość zakupu bez rejestracji,
  • Odpowiedz
@miklo: Tak, ale wiesz, że obecnie na allegro nie można odnaleźć produktów które che się kupić? Zatem gratuluje podejścia. Sami siebie jako sprzedawcy grilujecie wspierając tę platformę.
  • Odpowiedz
  • 0
@ksiak mamy własne brandy i wpisując główne słowa kluczowe niemal zawsze jesteśmy wysoko w wynikach więc raczej można nas odszukać, jako klient też zawsze znajduję co trzeba ale rozumiem że z niektórymi produktami może być taki problem, pewnie kwestia czasu jak Allegro to zauważy w swoich wynikach i poprawią
  • Odpowiedz