Wpis z mikrobloga

• 1
@DywanTv Powiem ci szczerze, że ja bardzo lubię słodkie. I mi to nie robi różnicy co to jest słodkiego. I powiem ci tak, lepiej dla zdrowia jest zjeść jakiegoś batonika proteinowego z niską zawartością cukru lub taki pudding, który jest w różnych smakach proteinowy z dużą zawartością białka i bez cukru, niż gdybym miał jeść jakieś snickersy, czekoladki, czekoladę czy cukierki, które mają dużo kalorii, tłuszczu i cukru przez co nie
  • Odpowiedz
@tomwick55: Ja moge zjeść 10 snicersów i zrobić trening życia. Po dwóch tych puddingach ze słodzikami mi niestety niedobrze. Ale czaję, ma to sens co mówisz.
  • Odpowiedz
  • 0
@DywanTv Właśnie ostatnio szukałem batona proteinowego takiego coś, jak Snickers i znalazłem. Dobry był. Bez cukru. Dużo białka. Podobny do Snickersa. Też właśnie je lubię
  • Odpowiedz
  • 0
@Eleyne Cukier to biała śmierć, jest gorszy nawet i od słodzików, dlatego lepiej ich używać. A takie gadanie, że powoduje raka, to jest totalna głupota, bo jest to dawno już obalony mit przez naukowców. Kolejna sprawa, w obecnych czasach wszystko powoduje raka i jest napchane sztucznością. Więc trzeba wybierać niestety gorsze zło. Nie po to słodzik jest zalecany na dietach. Czy napoje zero. One pomagają i możemy zaoszczędzić kalorie. Jest to
  • Odpowiedz
@tomwick55: blender, wpc, słodziki, kakao, guma guar/ksantanowa. Ja daje ok 5g gumy na 600-700ml kubek, gdzie idzie ok 50g wpc i 10g kakao, a słodziki do smaku.

Najpierw blendujesz to na zimno, potem dodajesz co najmniej drugie tyle wrzątku w trakcie blendowania powoli i patrzysz jak puchnie.
Dostajesz dokładnie taki sam pudding jak ten z Lidla, na ciepło do jedzenia na już, na zimno schowaj do lodówki.
  • Odpowiedz
Ale te puddingi są dobre. Mógłbym jeść kilka dziennie. Uwielbiam je. Jeszcze mają super kalorykę i dużo białka. Są bez laktozy, jak również niskotłuszczowe.

@tomwick55: Psychopato z siłowni
  • Odpowiedz