Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak wygląda życie w wieku 30 czy 40 lat bez kobiety?
Na amerykańskich filmach jest to normalna sprawa.
Na wykopie słyszę że w tym wieku to tylko odpadki jakieś zostały i depresja.
Jak to jest?
#zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak wygląda życie w wieku 30 czy 40 lat bez kobiety?

@mirko_anonim: Z jednej strony nie masz bliskiej osoby z którą dzielisz się wszystkim, od głupot po prywatne ważne sprawy, nie masz z kim spędzać wolnego czasu ot tak i brak ci bliskości. Ale z drugiej masz spokój, mniej wydatków i czas który możesz poświęcić albo na siedzenie w piwnicy albo na rozwój albo na imprezowanie.

No robisz to samo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jest gigantyczna roznica miedzy 30 a 40. Niby masz czas, ale wlasciwie juz po 35 roku zaczynasz niepasowac. Jak sa wyjazdy grupowe w stylu narty/surfing/trekiing to zaczynasz byc tym dziwnym starszym gosciem cos jak opiekun, a ciebie zaczynaja wkurzac rozwrzeszczani mlodzi, wiec przestajesz jezdzic. Masz wielkie szczescie jesli masz swoich blizszych znajomych rowniez wolnych, bo okolo 40 poznanie nowych ludzi poza "czesc czesc" jest juz bardzo trudne, ludzie staja
  • Odpowiedz
Z dziciatymi nie utrzymujesz relacji bo to nie ma sensu, nigdy sie nie zrozumieicie

@kot__morderca: wszyscy moi kumple mają dzieci, niektóre z tych dzieci niedługo będą dorosłe. Nic to między nami nie zmieniło. Pierodlisz pan i tyle.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim masz dużo czasu dla siebie, kasę wydajesz na swoje zachcianki, generalnie żyjesz wg swoich zasad i masz w------e. Ja sobie właśnie z 3tygodniowej wycieczki wróciłem objazdowej po tajlandii, nawet sie zahaczylo o australie na pare dni. Mam sporo kumpli, którzy też są singlami więc jest co i z kim robić. Jak jesteś jakimś programista 15k to polecam sobie np w Tajlandii posiedzieć no 2 miesiące. Ludzie mega przyjaźni, mili, pogoda
  • Odpowiedz
Jako samotny 37 latek, to mogę napisać, tak jest to dołujące, tak brak bliskości drugiego kochającego człowieka ma negatywny wpływ na zdrowie psychiczne, a w konsekwencji na zdrowie fizyczne. Jest nawet badanie na ten temat https://poradniahomine.com/aktualnosci/trwajace-75-badanie-uniwersytecie-harvarda-pozwolilo-odnalezc-sekret-prowadzacy-udanego-spelnionego-zycia/
Kiedyś też było coś o tym, że dzieci dostające codzienną dawkę przytulania przez pięć minut, lepiej się rozwijają, mniej chorują, mają mniej stresu i mnóstwo innych pozytywnych czynników, z dorosłymi jest tak samo, tylko w innej
  • Odpowiedz