Wpis z mikrobloga

Co jest bardziej moralne?

• Dać ludziom 'wolny wybór' i pozwolić robić dzieci 36.2% (25)
  • Przymusowa sterylizacja 63.8% (44)

Oddanych głosów: 69

• 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dać ludziom robić dzieci, a tych którzy nie chąc opodatkować podatkiem bykowym

To konieczny podatek w obecnym systemie spolecznym. Godny i sprawiedliwy

@Tagliacozzo: Godny i sprawiedliwy? tylko dla takich zaprogramowanych mrów twojego pokroju. Ja mam głęboko system społeczny i jakikolwiek inny, żyję sobie wygodnie i komfortowo bez dzieci, nie obchodzi mnie wasze rozwijanie "insektopii" i nie wiem na jakiej podstawie mam być okradana "bardziej".
  • Odpowiedz
@666-666: Rozwiązanie (częściowe) nadchodzi, tylko w nieco innej formie:
"Rodzicielstwo powinno być karanym przestępstwem przeciwko społeczeństwu, chyba że rodzice posiadają licencję rządową. Wszyscy potencjalni rodzice powinni być zobowiązani do stosowania chemicznych środków antykoncepcyjnych, a rząd powinien wydawać antidotum obywatelom wybranym do rodzenia dzieci." Rockeffeller Totalna Kontrola
  • Odpowiedz
@zjadamcum: Przecięcie tego węża będzie niemoralne, w którymkolwiek miejscu by się tego nie zrobiło, ale samo jego trwanie też moralne nie jest. Jeśli nie zostanie ścięty, to i tak dojdzie do "samozjedzenia", jedyny minus to ten, że do tego czasu powstanie ogromna ilość cierpienia, zupełnie po nic, dlatego należy kierować się "najmniejszym złem".
  • Odpowiedz
Brak zgody owszem, ale ja jestem za wolnością pod warunkiem, że się nikogo nie krzywdzi, płodzenie zdecydowanie w granicach tej wolności się nie mieści

@666-666: zgadzam sie

@ZabyWkaluzyWlesie bardzo madrze napisane, chyba zmieniliscie moje zdanie. a raczej mnie naprowadziliscie, bo opinii nie mialem na ten temat
  • Odpowiedz
@ZabyWkaluzyWlesie: Zgadzam się, chodziło mi o to że większość ludzi(tych normalnych) nie decyduje się na dzieci bo zwyczajnie ich nie stać/nie mają warunków. Oczywiście są ludzie majętni bez dzieci. Nikogo nie powinno się karać bykowym.
  • Odpowiedz