Wpis z mikrobloga

Co jest bardziej moralne?

• Dać ludziom 'wolny wybór' i pozwolić robić dzieci 34.8% (23)
  • Przymusowa sterylizacja 65.2% (43)

Oddanych głosów: 66

• 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@zjadamcum: Widzisz jakieś wady w tym żeby podwiązanie nasieniowodów/jajowodów było obowiązkowe tak jak szczepienia? Może być wykonane zaraz po narodzinach
  • Odpowiedz
@666-666: chyba problem moralny, brak zgody. o kastracji zwierzat tez mysle sceptycznie, mimo ze wiem ze i tak beda sie rozmnazac, a wedlug mnie nic dobrego z tego nie wynika. co do przymusu szczepien z jednej strony tez jestem przeciwny, ale brak przymusu moze tez roznie poskutkowac. jak dla mnie to jest duzy dylemat
  • Odpowiedz
@666-666

Widzisz jakieś wady w tym żeby podwiązanie nasieniowodów/jajowodów było obowiązkowe tak jak szczepienia? Może być wykonane zaraz po narodzinach

Wasze pomysły są tak szkodliwe że złamałyby m.in. Kartę Praw Podstawowych, Konwencję o prawach człowieka, Konwencję o zapobieganiu przemocy domowej i jeszcze kilka innych. Szczere gratulacje, postulujecie pomysły zakazane przez międzynarodowe konwencję chroniące prawa człowieka, naprawdę nisko upadliście.
  • Odpowiedz
  • 6
@zjadamcum: Brak zgody owszem, ale ja jestem za wolnością pod warunkiem, że się nikogo nie krzywdzi, płodzenie zdecydowanie w granicach tej wolności się nie mieści. Jeśli nie wysterylizujemy ludzi bez ich zgody to będą tworzyć kolejne świadome istoty BEZ ICH ZGODY i kontynuować cierpienie na tym padole.
  • Odpowiedz
@zjadamcum Napisała osoba która rozważa przymusowe okaleczanie innych ludzi działaniami sprzecznymi z podstawowymi prawami człowieka uznanymi jako takie przez społeczność międzynarodową... xD
  • Odpowiedz