Wpis z mikrobloga

Chyba dałem się zinfluencować tym wszystkim programom wnętrzarskim. Kupiłem zestaw pralka+suszarka i póki co, nie widzę większego sensu dla suszarki. Większość ciuchów ma na etykietach żeby nie suszyć w suszarce bębnowej a ręczniki to i tak szybko schną jak są dobrze odwirowane. Fajne dla skarpetek bo nie muszę wieszać ale i tak muszę później dobrać w pary więc wychodzi na to samo ale bez przesady żeby tylko przez to kupować suszarkę

#agd #budujzwykopem #suszarki
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@wincenty1: nie mam rodziny i jeśli faktycznie tak często robi się pranie to ok. Czy dziecięce rzeczy mają w większości możliwość suszenia w suszarce?
  • Odpowiedz
@m4kb0l: a kupiłeś z pompą ciepła? Etykieta dotyczy suszarek tradycyjnych, które mają zbyt wysoką temperaturę powietrza. Niewiele jest ciuchów których nie można suszyć w suszarce z pompą ciepła.
Poza tym to tylko chodzi o brak sznurków, stojących suszarek itp.
  • Odpowiedz
Czy dziecięce rzeczy mają w większości możliwość suszenia w suszarce?

@m4kb0l: tak. Dorosłe zresztą też i szczerze mówiąc nie wiem, w czym ty chodzisz, jeśli większość twoich rzeczy takiej możliwości nie ma, bo z moich czy małżonki poza suszarką suszymy chyba jedynie jakieś swetry no i małżonka czasem coś elegantszego a delikatnego suszy na sznurku, bo w suszarce jej szkoda.
Przy czteroosobowej rodzinie pralka chodzi bywa, że po kilka razy
  • Odpowiedz
@m4kb0l nie kupuje już rzeczy na styk dla siebie :) a dzieci i tak wyrastają z wszystkiego….

Nie przeładowywać i uzywac delikatnych programów i bedzie dobrze.
  • Odpowiedz
Większość ciuchów ma na etykietach żeby nie suszyć w suszarce bębnowej

@m4kb0l: nigdy na to nie patrzyłem. Nie wiedzę większego zużycia na ciuchach. Ostatnio nawet wełniany sweterek się zapodział wśród bawełnianych i jest w porządku.
  • Odpowiedz
@Pwado: a widziałeś ile oszczędza babrania się z wieszaniem prania?
@m4kb0l te etykiety są mocno na wyrost robione, kaszmirowego swetra za kafla bym do suszarki nie wkładał, ale rzeczy bawełniane wrzucam praktycznie wszystkie.
  • Odpowiedz
@m4kb0l: suszarka bębnowa ma sens jak masz małą przestrzeń na wieszanie gdzieś ubrań, a przede wszystkim jak masz dużą rodzinę i robisz pranie co chwilę w dużych ilościach, bo wtedy nie musisz żyć z wiecznie wypełnioną suszarką stojącą w przestrzeni mieszkalnej ani w ogóle szukać miejsca, gdzie by to wszystko pomieścić. No i jest szybciej - całe pranie przerzucasz z pralki do suszarki, która zwykle jest obok/nad/pod i dopiero na
  • Odpowiedz
@Krolowa_Nauk: 1. Nie musisz tracić czasu na rozwieszanie.
2. Nie musisz omijać rozstawionej suszarki.
3. W domu masz w ciul mniej kurzu.
4. Ubrania kurczą się, ale tylko te niskiej jakości i przy maksymalnym poziomie wysuszenia.
5. Suszarka to największy game changer, zaraz po ekspresie do kawy w domu.
  • Odpowiedz