Aktywne Wpisy

cirilla1989 +727
Może to dziwne/śmieszne a może nie. 80% klientami kwiaciarni przy cmentarzach są panowie którzy stracili zony/partnerki i kultywują ich pamięć przychodzac nawet 2x w tygodniu zapalić znicza czy kładąc kwiatka. To tak z moich obserwacji z pracy. Smutna prawda o kobietach trochę.
#praca #pracbaza #pamiec #niebieskiepaski #kultura
#praca #pracbaza #pamiec #niebieskiepaski #kultura

SzubiDubiDu +140
źródło: american visit poland
Pobierz

Aktualnie przez kołchoz jestem cieniem samego siebie. W tygodniu brak siły na jakiekolwiek aktywności, attention span na poziomie 5-latka, a pamięć 70-latka. Ambitniejsze kino zamieniłem na tiktoka i głupie filmiki na youtube, a książki na scrollowanie wykopu. Czuję, że ubyło mi ze 30 punktów IQ i wysranie tego wpisu to szczyt moich możliwości. Boję się, że w moim mózgu zaszły już nieodwracalne zmiany.
Rośliny zostały zabrane z pokoju przez rodziców, bo je zaniedbałem, co dobrze odzwierciedla mój stan. Do tego doszedł irracjonalny lęk przed powrotem do bycia NEET - obawiam się, że wypadnę z obiegu i nie dam rady znaleźć nowego kołchozu, chociaż wiadomo, że NEET dobrze by mi zrobił. Powiedzmy sobie to wprost - pełnoetatowa praca w kołchozie jest nieludzka, to jest jak wyrok, ludzie tracą swoją tożsamość i stają się zombie.
#przegryw
źródło: artworks-bPzjmS64hxQvOzzo-b5kYiw-t500x500
PobierzNa szczęście mi się udało, ale do tej pory mam traumę, jak przez kilka lat miałem w głowie codziennie rano myśl: "będę bogaty albo umrę próbując" ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@chuda_pala: gratulacje że udało się ogarnąć. ja z różnych powodów po średniej 3 lata bez dwóch miesięcy neet i już nie byłem w stanie tego zaakceptować i w dłużej perspektywie czasu to jest bardzo złe. Fajny jest pierwszy rok powiedzmy gdzie psychicznie możesz odpocząc.
Co do roślin i zabrania przez rodziców
@chuda_pala: yhm... system... XDDD
@adajpanspokoj320: I do jakiej branży trafileś że się wszystko udało?