Wpis z mikrobloga

@BozenaMal: Ale ten na dole to chyba był tylko po to, aby go wyśmiać i odwalić, dostarczając argumentów za czymś bardziej współczesnym, mimo że obecny klocek jest paskudny
  • Odpowiedz
@BozenaMal: ten na dole zdecydowanie zbyt klasyczny jak na takie muzeum a ten na górze to wiadomo. Może jakby go zrobili w kolorze Pałacu Kultury to by trochę lepiej wyglądało ;)
  • Odpowiedz
@BozenaMal: dla mnie ten wyżej jest okej. Dookoła niego zrobią bardziej nowoczesny plac zieleni (w sensie, że to już zaakceptowane) i to jeszcze może poprawić jego odbiór.

Niższy by nie pasował do sztuki nowoczesnej. Zwykle są to współczesne bryły, tylko w Rosji widziałem takie muzeum w klasycznym budynku.

Ale zesrańsko o takie rzeczy to już norma, tak samo kładka, która nadal pozostaje dużą atrakcją. Te wszystkie inwestycje najbardziej przrszkadzają tym,
  • Odpowiedz
@BozenaMal: Muzeum Sztuki Nowoczesnej w formie budynku udający stary budynek. No bądźmy poważni.
Myślę że zaproponowany minimalistyczny budynek pasuje do rozpierdzielu jaki jest w centrum Warszawy, uspokaja go.
  • Odpowiedz
@BozenaMal: NO! To wiemy dlaczego polski projekt przegrał, zabrakło na nim husarza, polski walczącej, i oczywiście wielkiego człowieka wielkiego papieża polaka karola wojtyły. Wtedy to byłby budynek MUZEUM SZTUKI NOWOCZESNEJ na miarę naszego kraju.
  • Odpowiedz