Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiNos: chłop to ma być wół pociągowy, ma pracować ciężej i dłużej za takie same pieniądze, a jak zapyta dlaczego lub powie że jest zmęczony to jest p---a a nie facet.
  • Odpowiedz
  • 20
przecież na wykopie jest to samo xD. Z taką tylko różnicą, że incel jest wymieniane na przegryw/prawiczek

@2-aminopirydyna nie wiem, ale dla mnie przegryw czy incel to nie są obelgi. Siedziałam kiedyś trochę na tagu i przegrywy nie nienawidzą kobiet. Nawet niektórzy mają pretensje do inceli, że robią im złą sławę.

Incele owszem nienawidzą kobiet i są toksyczni (nie każdy przegryw jest incelem), ale daj im kobietę i w 1 dzień
WielkiNos - >przecież na wykopie jest to samo xD. Z taką tylko różnicą, że incel jest...

źródło: temp_file1308680314071126809

Pobierz
  • Odpowiedz
@JANIEZOLTY: Wszystko. To walka o kolejne przywileje i władzę absolutną kobiet, a wręcz tyranię bo władza bez odpowiedzialności to tyrania, a zrzucenie odpowiedzialności na mężczyzn bez dania im władzy i sprawczości to zmiana ich w niewolników.
W Polsce kobiety dostały takie same prawa jak mężczyźni w tym samym czasie co mężczyźni czyli w 1918 roku, ale mężczyźni musieli za to ginąć i przelać krew podczas I WŚ. Teraz to już
  • Odpowiedz
@WielkiNos: jak z każdym ruchem który nie jest centralnie zarządzany, to sami aktywiści decydują jak się nazywać i dejinicje nie są jednoznaczne. Teza którą pani postawiła, że osoby walczące z dyskryminacją mężczyzn to faminiści / feministki jest ontyle prawdziwa, że istotna, acz niekoniecznie najbardziej wokalna część ruchu feministycznego jeszcze kilka(naście?) lat temu rzeczywiście deklarowała poparcie dla równouprawnienia oraz przyznawała, że grupy mężczyzn i kobiet mogą równocześnie być dyskryminowane lub cierpieć
  • Odpowiedz