Wpis z mikrobloga

Dlatego zamiast wracać do domu, niektórzy zostają po lekcjach, żeby pracować dłużej – nawet jeśli inni już odpoczywają. Te nadprogramowe godziny to takie "darmowe nadgodziny"

@Ksiega_dusz: czy przez to chcesz powiedzieć, że u Ciebie w robocie ludzie robią darmowe nadgodziny bo nie skończyli taska? xddd P------e
  • Odpowiedz
@kimikini: jak jesteście miękkimi fajami, to może i tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co ci zrobią jak nie zrobisz nadgodzin? I czemu niby darmowe? Normalnie wbijasz ile pracowałeś i elo - jak mają z tym problem, to niech lepiej organizują pracę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kimikini: a w jakichś która nie jest pokroju comarchu czy innego januszexu? Bo szczerze to w kilku robiłem i nigdy się nie spotkałem z czymś takim. Jak sprint nie wyszedł to była potem analiza co poszło nie tak i co zrobić żeby lepiej planować pracę ale nikt sobie żył nie wypruwał jak była jakaś obsuwa. Z tym, że miałem zazwyczaj ogarnięte teamy i jak coś nie szło to raczej przez
  • Odpowiedz
  • 1
@Ksiega_dusz: nie żebym bronił w jakikolwiek sposób Scruma, ale analogia jest nietrafiona. Zamek to cały projekt do dowiezienia a jego poszczególne etapy czyli np budowa części fosy czy bramy wjazdowej byłaby podzielona na dwutygodniowe sprinty. Nawet w scrumie nikt nie oczekuje, że wielki i skomplikowany projekt uda się zrobić w dwa tygodnie. Oczekuje się podzielenia poszczególnych etapów budowy zamku na takie aby udało się je zrobić w dwa tygodnie i
  • Odpowiedz
Support

@PasswordExpired: Jakby mi się to przyśniło to obudziłbym się z krzykiem xd. Zwłaszcza na pierwszej linii

admin, sieciowiec, ale na tych stanowiskach trzeba mieć wiedzę a nie tylko kopiować kod z internetu

@PasswordExpired: A tam ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale trzeba to lubić bo to chyba stanowiska najbliższej stereotypowego nerda. No i trzeba się nadłubać w sprzęcie czasem
  • Odpowiedz
@Enso_: Odpowiadasz niby do mnie, ale nie na to co napisałem. Nie pisałem nic o dodawaniu na siłę, ani pod presją czasu, ani w sposób nieprzemyślany czy nie przetestowany. Scrum w ogóle nie definiuje treści tego co zespół robi, służy tylko do organizacji pracy grupy ludzi. To zespół określa ile spraw jest w stanie przemyśleć, zaprojektować, wykonać i przetestować w danej iteracji.

A jeśli chodzi o to po co "Ciągle
  • Odpowiedz
  • 0
@Enso_: Druga sprawa że jest z tym coś nie tak, bo wiele ludzie w internetach i na youtubach nagrywa i opisuje patologię w Scrumie i Sprintach. Nierealne terminy i rzeczy do wykonania, robienie presji. Stąd zła sława jest owiany.
  • Odpowiedz