Aktywne Wpisy
dizel81 +56
Afera parówkowo-prądowa z wczorajszego live:)
Swoją drogą Mumin tylko porówki zobaczył i pierwszy łapy wyciąga, wiecznie nienażarty knur.
Jak komuś się nie chce całego oglądać to od 1:45 główna akcja się zaczyna.
#raportzpanstwasrodka
Swoją drogą Mumin tylko porówki zobaczył i pierwszy łapy wyciąga, wiecznie nienażarty knur.
Jak komuś się nie chce całego oglądać to od 1:45 główna akcja się zaczyna.
#raportzpanstwasrodka

sandra925 +73
źródło: temp_file7989142113517092345
Pobierz

Poniżej lista najgłośniejszych zmian, które mogły wpłynąć negatywnie na psychikę mężczyzn i doprowadzić do depresji, oraz ich potencjalny mechanizm:
1. Obowiązkowe ćwiczenia wojskowe/możliwość przywrócenia poboru, które powodować mogą utratę poczucia stabilności i samodecyzyjności u mężczyzn; mogą doprowadzić do np. utraty mieszkania, pracy, firmy, dochodu czy konieczności oddania swoich zwierząt domowych do schroniska; łączą się z wizją “fali”, gnębienia, poniżania, uległości podczas odbywania ćwiczeń/służby;
2. Ustawa “Mieszkanie za Pomówienie”, która może być użyta w formie fałszywego oskarżenia o p-----c domową i zakończyć się eksmisją z mieszkania, nawet własnościowego, bez prawa do zabrania swoich rzeczy osobistych (ubrań, leków, elektroniki), co z kolei wywołuje uczucie upokorzenia, niesprawiedliwości i krzywdy.
3. Zmiana definicji zgwałcenia, która potencjalnie może ułatwiać fałszywe oskarżenia o g---t, co może nasilać strach przed kontaktem z drugą osobą i ograniczać te kontakty w celu uniknięcia fałszywego oskarżenia
4. Wyższy wiek emerytalny dla mężczyzn, dający poczucie nierównego traktowania i niesprawiedliwości, gdyż żyjąc krócej mężczyzni muszą pracować dłużej.
5. Dyskrymiacja w prawie pracy:
np. wyższe normy dźwigania przy tej samej pensji co osoby z niższymi normami dźwigania, co może powodować uczucie wyzysku i niesprawiedliwego traktowania.
6. Wykluczenie społeczne poprzez tworzenie stref wolnych od mężczyzn (festiwali, saun, basenów, taksówek), a także tworzenie stypendiów tylko dla kobiet, co może powodować poczucie niesprawiedliwego traktowania czy winy za posiadaną płeć, alienacji i stygmatyzowania z powodu płci.
7. Alienacja rodzicielska i prawo alimentacyjne, gdzie utrudnianie kontaktu z dzieckiem lub zasądzenie niesprawiedliwych alimentów (przekraczających miesięczny dochód lub zbliżonych lub nie na swoje dziecko), co może dawać poczucie bezradności, rozpaczy, a także wywoływać problemy finansowe z brakiem środków do życia włącznie.
Pytam o to bo ilekroć poruszam ten temat publicznie to ludzie pytają o “źródło” faktu, iż takie sprawy wpływają na złe samopoczucie u mężczyzn. Więc dajmy im to źródło.
#pytanie #ankieta #depresja #meskiezdrowie #psychologia #dyskryminacjamezczyzn #pieklomezczyzn #logikaniebieskichpaskow
źródło: IMG_2062
PobierzKtóra z form dyskryminacji mężczyzn najbardziej wpływa negatywnie na Twoje samopoczucie?
Reklamy przedstawiające facetów jako idiotów. Kampanie reklamowe profilaktyki zdrowia przeciwko rakowi - cały październik zawalony ogłoszeniami dla kobiet, sponsorowany przez ministerstwo zdrowia (fajnie, popieram, ale chciałbym również usłyszeć takie kampanie skierowane dla mężczyzn. Zakład, że takich nie będzie w listopadzie?). Społeczeństwo zaprogramowane na pomoc i programy tylko i wyłącznie wspierające kobiety. Rynek odzieżowy i
Najpierw mówią, że nic z tym nie robimy i nie nagłaśniamy, a jak się już porusza ten temat to jak widać wyzywanie od p-------w przez "twardych hopuf" których jak problem nie dotyczy to od razu zakładają że nie istnieje. W sumie to nigdy nie będzie dobrze.
Jestem ponad 10 lat po rozwodzie i nadal trudno jest mi się pozbierać przez to, że ktoś autorytarnie uznał, iż moja ukochana córeczka potrzebuje mnie tylko przez kilka godzin w tygodniu. To prawdziwa patologia.
Na szczęście mogliśmy się widywać w tym czasie. Wielu ojców i dzieci nie ma nawet takiego szczęścia.
Trudno jest poradzić sobie w sytuacji gdy z dnia na dzień
@Fomalhaut: XD
Grażyna co te chlopy dzisiaj to ja nie, same p''zdy w rurkach, do wojska by jeden z drugim poszedł to by zobaczyli co to życie!!!111
8. Kwestia masowej migracji ludów z Afryki i Azji do Europy, w tym i do Polski, to jedna z tych rzeczy które skutecznie pogarszają mi samopoczucie.
Działanie us i sądów
Oraz prowadzenie działalności gospodarczej które jest niepotrzebnie skomplikowane ?
Dostęp US do prywatnych rachunków bankowych
Wyższy wiek emerytalny?
Większość z was do emerytury ma 20-30 lat. DO tego czasu może sie tyle zmienić ze np emerytur juz nie będzie.
Powołany może być każdy z kategorią A