Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zalesie #pracbaza #prawo #korposwiat
Pracuje w kolchozie na produkcji gdzie zatrudniane jest z 500 osob, pracuje tam 3 miesiace

I mam pytanie czy to jest w ogole zgodne z prawem

1. Zeby mi sie naliczyl 8 godziny czas pracy to musze na zegarze odpic sie 10 min przed i 10 min po, czyli jak mam na 6 do roboty to musze byc o 5;50 przed zegarem jak wchodze i o 14.10 jak wychodze. Czyli miesiecznie uzbiera sie dniowka z tego.

2. Nagodziny sa liczone dopiero po 15 minutach od konca pracy czyli jak koncze o 14 to 14:00 +10(te 10 min zegarowe) + 15 to mamy np 14;25 i wtedy sie licza nadgoziny. Tzn jak bym z pracy wyszedl o 14.30 to bym byl w pracy 5 min nadgodzin.

To jest normalne i zgodne z prawem pracy?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
artystyczny-innowator-35: Powinieneś Pana Janusza po rączkach całować, bo sobie od ust odejmuje, żeby dać na chleb takim niewdzięcznikom jak ty. Zamiast podziękować, to nie, lepiej obsmarować publicznie. Czerpać satysfakcję z gnojenia uczciwych ludzi. Czym jest te kilka minut przy jego wyrzeczeniach? Dumny z siebie jesteś? Przed znajomymi się popisujesz? No, to kontroluj bajerę, bo teraz Panu Januszowi jest przykro i płacze w kącie przez twój brak wdzięczności. Nie ma już nadziei
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ale odbijasz się zaraz po wejściu na zakład czy przy wejściu na stanowisko, jak na zakład to zrozumiałe, bo o 6 masz być na stanowisku pracy, a nie w miejscu pracy.
  • Odpowiedz