Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci
Zaplusuj, a zawołam cię w dniu, w którym - po głośnym wyciu i płaczu Donatana - państwo w końcu zadecyduje o przyznaniu mu dofinansowania z publicznych pieniędzy, bo uzna że ten został oszukany i powinien był zarobić, a nie stracić
Goronco - #nieruchomosci
Zaplusuj, a zawołam cię w dniu, w którym - po głośnym wyciu ...

źródło: temp_file3643446093932849919

Pobierz
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcaj: Dałem Ci konkretne argumenty dlaczego zadałem to pytanie - jak na razie to Ty nie podałeś żadnego przykładu kraju, w którym katastralny działałby na zasadzie progresji wraz z kolejnymi posiadanymi nieruchomościami.

Still waiting ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Goronco: mi się wydaje, że on nie mówi tego poważnie i w pewien sposób (nieoczywisty) zwraca uwagę na ogromny wzrost cen nieruchomości.

Mówiąc, że kupował 15/25 mieszkań na raz, a teraz ledwo 5 daje raczej jasny przekaz, że mieszkania są w cholerę drogie.
A powyższy wpis na x moim zdaniem sugeruje pewnego rodzaju "trolling"

Oczywiście zakładając, że nie jest debilem, bo wtedy cały mój zamysł jest nietrafiony ( ͡°
  • Odpowiedz
Zaplusuj, a zawołam cię w dniu, w którym - po głośnym wyciu i płaczu Donatana - państwo w końcu zadecyduje o przyznaniu mu dofinansowania z publicznych pieniędzy, bo uzna że ten został oszukany i powinien był zarobić, a nie stracić

@Goronco: Miejmy nadzieję, że dzień sznura nadchodzi...
  • Odpowiedz
@nadzorca_polek_i_polakow nie wiem jaka masz wiedzę ale widzę ze uboga.
Kapitalizm w rzeczywistości nigdy nie istniał jako samoregulujący się paróweczkowy wolny rynek tylko był wspierany i dotowany przez państwo, już za czasów keynesizmu.
Liberalizm wyprał ci mózg
  • Odpowiedz
@Smartek wszystko zależy. Ostatnio miałem parę zgonów w rodzinie i przez jakiś czas byłem w posiadaniu 3 nieruchomości przez spadek. Obecnie już pozbyłem się problemu, ale jestem sobie w stanie wyobrazić, że ktoś dostaje mieszkanie po rodzicach i ma 2 posiadłości.
  • Odpowiedz