Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zacząłem trochę douczać się w zakresie biegania, oglądając dużo kanałów na youtube, czytając artykuły.

@xmaniox: chłop co bierze korepetycje z chodzenia z filmików bo go mama nie nauczyła XDDDD
Śmiechu warte
  • Odpowiedz
@xmaniox: tempo z czasem powinno zejść nawet do swobodnego 5:30 na 10-15 km. A jak chcesz szybciej to starty aby adrenalina wyciagnęła z Ciebie prędkość bo na treningach samemu trudno oszacować jakie to szybkie, ktoś inny musiałby Ciebie poinstruować.
  • Odpowiedz
@xmaniox: bardzo ładnie, idziesz w dobrym kierunku. Zapisz się gdzieś na zorganizowany bieg na 10km - ukończenie pierwszego startu dodaje pewności siebie i daje siłę na kolejne.
  • Odpowiedz
  • 2
@Lukki: Dzięki. Tak, planowałem pobiec 5km, spróbuję po nowym roku :)
@Grzegiii Oki, będę dorzucał, średnio te 20km na tydzień biegam, więc może coś się dołożę :)
@Rad-X Wbrew pozorom wiele rzeczy od mądrzejszych od siebie ludzi w tym zakresie można wyciągnąć
@KHOT Spróbuję najpierw na 5. 10km póki co jeszcze nie przebiegłem w życiu, choć nie dlatego, że mi się nie chciało, a dlatego, że staram
  • Odpowiedz
@xmaniox ja na pocieszenie chciałem tylko napisać że mam podobnie jak ty odnośnie problemu z porzucaniem aktywności. Trenuję wiele miesięcy, wkładam w to dużo serca. A w momencie kiedy mam jakiś mały uraz czy zachoruje to nie wracam do tego co robiłem. Nie wiem z czego to wynika.
  • Odpowiedz
@xmaniox: biegaj mirku, biegaj. Ja z perspektywy pierwszego roku biegania 10-tek w zawodach widzę, że większy postęp daje skupianie się na pokonywaniu kolejnych barier dystansowych nawet odpuszczając tempo do 6-6:30. Jak będziesz miał ogarnięty dystans, to potem prędkość sama przyjdzie.
  • Odpowiedz
1 kwietnia przebiegłem dystants 3.11km w tempie 8:22/km.

@xmaniox: jest sens "biegac"? nie lepiej marszobieg? bo ja obecnie robie marszobieg takim tempem
nie bola Cię okolice piszczeli? pytam, bo zastanawiam się jak je wzmocnić
  • Odpowiedz
  • 1
@razdwatrzy55: Oczywiście, że na początku lepiej marszobieg. O ile pamiętam to właśnie to co opisałem to był marszobieg. :) Apropo piszczeli - sprawdź czy to przypadkiem nie to Shin splints. Na 99% tak, ja też miałem z tym problem bardzo długo. Recepta na to jest chyba jedynie taka, żeby dobrać w miarę sensowne obuwie no i niestety, ale przeboleć. Przeboleć nie znaczy biegać, kiedy boli, tylko po prostu zaczynać
  • Odpowiedz