Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam skłonności do robienia sobie pod górę i nie wiem jak sobie poradzic z tym. Wiem, że są ludzie typu, po prostu to zròb, im szybciej tym lepiej, od razu z głowy itp
Teraz mierzę się z lękiem przed niepowodzeniem na studiach, a właściwie jak teraz nic nie zrobię, to nigdy nic nie skończę i będę miał żal do siebie so konca zycia.
Maturkę napisałem spoko, ale nie nquczylem sie uczyć, bo poziom matury rozszerzonej z matematyki i fizyki nie byl dla mnie duzym wyzwaniem. Co najwyzej nauczylem sie rozwiazywac zadanka. W zwiazku z tym na studiach technicznych zetknalem sie ze scina. Nie mialem wypracowanych schematow uczenia sie. Pierwszy wybor mi nie podpasowal, wiec zmienilem i bylo spoko. Niestety przez overthinking u------m np zwlekalem z pojsciem do prowadzacego zaliczyc jakas tam wejsciowke, ktora trzeba bylo mowc zaliczona, a on mi potem mowi ze za pozno albo u------m angielski, w sumie nie pamietam dlaczego, ale przyszedlem na poprawe teatu, typ w polowie mowi ze nie mam, co sie starac bo i tak mi nie zaliczy.
Zrobilem sobie przerwę, poszedlem do pracy w it, poznalem dziewczyne lekarza i ona namowila mnie, zebym wrocil i skonczyl to, bo w sumie, co mi szkodzi. Jak ona skonczyla lekarski, to i ja dam rade, bo jestem madrzejszy itp
No dobra, w wieku 25 lat zapisalem sie na studia dzienne, dociagnalem prawie so konca, do obrony zabraklo mi zaliczenie praktyk oraz oddania pracy, bo mialem overthinking zeby pojsc do managera poprosic o kwit. O przy zatrudnianiu mialem wpisane, ze studiuje. Zmienil sie manager i on zalozyl, ze studia mam juz za soba. Mialem teoretycznie ostatnia szanse, aby to zaliczyc teraz. Ale z powodow osobistych nie oddalem pracy inz, borykalem sie z problemem utraty pracy i poszukiwaniu nowej, w zwiazku z tym ciezko mi bylo sie skupic na pisaniu dyplomu. Tu tez latwo powiedziec, zrob jedno, zacznij kolejne itp.
W zwiazku z tym, pisalibyscie do dziekana z prosba o wznowienie?
Jak sobie z tym poradzic, mysle tylko o tym, ze bedzie niepowodzenie i zmarnowalem tylko swoj czas i pieniadze(wynajalem mieszkanie w centrum, zeby latac na zajecia miedzy taskami w robocie).
Jak sobie radzic, z problemem odkladania i lekiem przed niepowodzeniem w szerszym kontrkscie?
#feels #zalesie #studbaza #studia #psychologia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W zwiazku z tym, pisalibyscie do dziekana z prosba o wznowienie?

@mirko_anonim: Pisz, co ci szkodzi. Jeśli wiesz, że potrafisz skończyć te studia - to pisz, działaj w tym kierunku.

Jak sobie radzic, z problemem odkladania i lekiem przed niepowodzeniem w szerszym
  • Odpowiedz