Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, proszę was o poradę albo pomoc. Różowa idzie we wtorek do psychologa, ale zastanawiam się jak mogę jej pomóc i doradzić dodatkowo. Generalnie problem jest taki, że codziennie stresuje się pracą. Przyjeżdżam do niej co tydzień bo mieszka w innym mieście, ale i tak ciągle się stresuje i potrafi z rana nawet płakać ze stresu ze względu na pracę, a ona nawet nie jest dobrze płatna. Zawód mega wypalający i wymagający ciągłej uwagi i stresu, no i dużo nie płacą. Ona też to średnio lubi robić, ale robi bo to zawód z jej wykształcenia.

Jak można iść w jakimś pozytywnym kierunku z nią oprócz mówienia, że to tylko praca i nie powinna się stresować bo i tak w zasadzie jestem w stanie w dowolnym momencie nas obu utrzymać? No i oprócz mówienia, żeby zmieniła tą prace, bo jak na razie nie ma innej opcji. Też potrafi siedzieć w niedzielę i bać się o kolejny tydzień albo stresować, ewidentnie ta praca do niej nie pasuje. Ale jak dobrać takiej osobie jakąś alternatywę do charakteru? Co z tym zrobić?

#zalesie #rozowepaski #niebieskiepaski #rozowypasek #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ona też to średnio lubi robić, ale robi bo to zawód z jej wykształcenia.

@mirko_anonim: bardziej nie polubi, skoro na dzień dobry już nie lubi.
Tu nie ma innej rady jak zmienić robotę. Mało kto pracuje teraz zgodnie ze swoim wykształceniem poza lekarzami i zawodami stricte medycznymi, prawnikami i nauczycielami.

Ale jak dobrać takiej osobie jakąś alternatywę do charakteru?

Sama musi to zrobić, inaczej znów zacznie robić coś, czego nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ona jeżeli już to powinna iść do psychiatry a nie psychologa. Psycholog pewnie jedyne co jej powie to by zmieniła pracę albo poszła do psychiatry po leki xD jeśli to psycholog co od realnej pomocy, a jeśli lubi pieniądze to będzie ją ciągał na wizyty różne do siebie z których nic nie będzie wynikało. W silnym stresie zawsze jest pytanie czy to wynika z depresji albo zaburzeń lękowych które zaczyna
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jaką alternatywę mogłaby wybrać zamiast obecnego zawodu to raczej mógłby jej pomóc jakiś doradca zawodowy, który by mógł podpowiedzieć jak wykorzystać obecne wykształcenie do innej pracy. Nie wiemy jakie ona ma to wykształcenie i pracę więc nie wiemy jak pomóc. Są zawody co wymagają certyfikatów czy studiów bo inaczej nawet nie da się danego zawodu praktykować a są takie które można łatwo łączyć lub jakieś elementy studiów wykorzystać po jakimś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim byłam w takiej samej sytuacji i bałam się dać wypo, że nie znajdę szybko innej pracy. I generalnie niestety rozwiązanie jest tylko jedno- zmiana pracy. U mnie akurat pomogło wsparcie od chłopa, zapewnił że razem zrobimy wszystko żebym coś znalazła, a w ostateczności damy radę z jego pensji. Jak się okazało moje obawy były zbędne, bo w dniu dania wypo dostałam tel z nowej pracy. Jeżeli nie jest wybredna to
  • Odpowiedz