Wpis z mikrobloga

Co do inpost, to ich lubię tylko przez paczkomaty, bo kurier inpost to porażka, chyba są jeszcze gorsi niż poczta polska. Ale z paczkomatów to w sumie najbardziej lubię paczkomaty orlena, bo orlenowcy wkładają paczki do odbioru rano, tak że mogę sobie odebrać paczkę gdy odwożę córkę do szkoły. Natomiast inpost wkładają paczki do odbioru po południu, tak że często odbieram córkę ze szkoły, a paczki nadal nie ma i muszę jechać
  • Odpowiedz
@Amatorro: U mnie paczka 2 razy nie dotarła do Żabki i została zwrócona do nadawcy. Oczywiście miałem pytanie od sprzedającego czemu nie odebrałem w terminie. Czemu? BO JEJ TAM FIZYCZNIE NIGDY NIE BYŁO. Śmiech na sali z tym DHL dlatego kiedy tylko mogę to wybieram InPost.
  • Odpowiedz
Już kilka razy zdarzyło mi się w nim odebrać/nadać paczkę i na wszystko czeka się kilka sekund dłużej, ale poza tym minusów brak.

@Plp_: Minusem jest jak zamawiasz paczkę i chcesz, żeby ktoś za Ciebie odebrał. Przerabiałem to :( Ale słyszałem plotki, że nowe paczkomaty DPD mają być dalej energooszczędne ale będzie czytnik QR i mały ekran. Da się to zrobić pod warunkiem, że się nie wsadzi tam komputera na
  • Odpowiedz
Natomiast inpost wkładają paczki do odbioru po południu, tak że często odbieram córkę ze szkoły, a paczki nadal nie ma i muszę jechać później specjalnie po paczkę.

@voot: To zależy tylko od lokalizjacji. U mnie wsadzają koło południa ale i w sobotę. I to jest plus!
  • Odpowiedz
@Amatorro: Wiadomo jest to uciążliwe, ale na przykład w Niemczech DHL (I każde inne korpo kurierskie) rzuca Ci paczkę na korytarzu bez żadnego potwierdzenia, kurier nigdy nie dzwoni przez telefon, bo kur** mać ochrona danych osobowych, i w sumie czy dostaniesz paczkę czy nie to loteria. Z większością paczek mam zawsze problem, bo jak cię nie ma w domu to albo zostawią paczkę przed drzwiami wyjściowymi (masz kilka godzin zanim
  • Odpowiedz
@sylwek2k: @nikifor: no nie do końca, ogólnie w całej Polsce ludzie zaczynają się na to skarżyć w przypadku inpostu, chodzi tutaj nie tyle o lokalizację, co przede wszystkim o oszczędzanie na pracownikach. Inpost zatrudnia za mało ludzi i za psie pieniądze, w przypadku orlenu tych pracowników jest więcej, paczkomaty Orlenu są częście opróżniane, co widzę jak nadaję paczki. Ogólnie sporo wysyłam i w przypadku wysyłek na terenie kraju
  • Odpowiedz
ogólnie w całej Polsce ludzie zaczynają się na to skarżyć w przypadku inpostu, chodzi tutaj nie tyle o lokalizację, co przede wszystkim o oszczędzanie na pracownikach

@voot:

przeciez inpost prawie nie ma pracownikow
  • Odpowiedz
@sylwek2k: no i co z tego że nie zatrudnia na uop tylko na śmieciówkach czy kontraktach? Pracownicy outsourcowani również są pracownikami i również pracują dla inpost, czyż nie?

Nie zawsze Orlen jest tańszy dla kupującego, darmowa wysyłka dotyczy wszystkich przewoźników, a mimo to większość wybiera Orlen
  • Odpowiedz
@sylwek2k: to co tak sobie jeżdżą dla inpostu bez żadnej umowy z nimi? :D Chyba nie do końca wiesz jak działają umowy b2b i outsourcing :) Zapewniam Cię, że ci wszyscy kuriery pracują dla inpostu i mają z nim umowy, czy to uop, czy śmieciówki czy b2b czy kontrakt jego pracodawcy z inpostem. Inpost nie zatrudnia na czarno, wszyscy pracownicy są na umowach. Większość pracowników jest outsourcowanych, ale nie robią
  • Odpowiedz
@sylwek2k: zgodnie z prawem UE prawnik to każda osoba która wykonuje pracę pod kierownictwem innej osoby za wynagrodzeniem, więc jeśli ktoś pracuje dla Inpost, to jest pracownikiem inpost, bez względu na to czy ma umowę z inpostem czy z januszexem. Ja tak kiedyś pracowałem dla pewnego banku, byłem pracownikiem banku, chociaż nie miałem z nimi uop, a jedynie kontrakt.

Tak jak pisałem nawet pracując na czarno, jesteś pracownikiem firmy w
  • Odpowiedz
zgodnie z prawem UE prawnik to każda osoba która wykonuje pracę pod kierownictwem innej osoby za wynagrodzeniem, więc jeśli ktoś pracuje dla Inpost, to jest pracownikiem inpost, bez względu na to czy ma umowę z inpostem czy z januszexem.

@voot:
  • Odpowiedz