Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bethesda_sucks: to może trzeba zweryfikować jaki numer/mail jest podany przy zamówieniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
skoro zamawiasz kuriera do domu, w którym jesteś nieobecny to czyja to jest wina?
ja jak spodziewam się kuriera, czy to dpd, czy dhl, a nie ma mnie, to piszę smsa żeby mi zostawili gdzieś na posesji i nigdy nie miałem sytuacji żeby nie dostać paki
wystarczy wyjść im na przeciw
  • Odpowiedz
@Amatorro: w moim sklepie gościu zamówił z kurierem DHL a ja wysłałem kurierem InPost, który mam w sklepie o 3 zł taniej i teraz mi się klient burzy i pyskuje, że zamówił droższego.kuriera DHL a dostarczy InPost, tak jakby to jakaś różnica była czy dostarczy Saszka z DHL czy Wasilij z InPost
  • Odpowiedz
@Klemens_anon: Ty miałeś stać na baczność pod drzwiami i czekać na Pana Kuriera. Chociaż w sumie i tak nieźle, bo mi kurierowy Inpost nałogowo zostawiał paczki na wycieraczce - żadnego pukania, dzownka, telefonu, nic. Potem otrzymuje SMS "paczka dostarczona" - otwieram drzwi i faktycznie leży. Ale jakby mnie w domu nie było, to ktoś by p----------ł i tyle z tej dostawy.
  • Odpowiedz
@Amatorro: DHL ma paczkomaty gdzie możesz przekierować pakę (no chyba że mieszkasz w jakiejś dziurze) + masz opcję śledzenia lokalizacji kuriera i widzisz, czy jest już na twoim rejonie czy nie, takie coś mają chyba tylko oni. Parokrotnie sprawdzałem i faktycznie jak był w pobliżu no to zaraz wpadał. Tak więc imo nie jest taki zły, ale rzadko, baaardzo rzadko wybieram tak czy siak.
  • Odpowiedz
DHL chyba gorszy

@Amatorro: Inpost bardzo niewiele sklepów oferuje, no chyba że w polskich, ale wtedy produkty droższe. Dużo kupuję w UE i zawsze wybierałem UPS bo tamci z paczkami zapieprzają, ale ostatnio nie mogłem wybrać kuriera i trafiło na DHL, zaczęli kiepsko, bo spodziewana dostawa za dwa dni, a do przebycia tylko dwa kraje, ale ostatecznie wyrobili się na drugi dzień i paczka przyszła szybciej niż zapowiadali, więc dotrzymali
  • Odpowiedz