Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 369
@Mefedronka: Na poczcie leży 2 tyg i można odebrać (o ile dotrze). DHL chyba gorszy. Wczoraj byłem herbatę zrobić i nie odebrałem telefonu od kuriera. Niestety przepadło, pojechał dalej, następna dostawa w następny dzień o godzinie niemożliwej do określenia. Jak dzisiaj nie odbiorę to wraca do nadawcy...
  • Odpowiedz
@Amatorro: Przekieruj aplikacją / przez stronę do punktu odbioru i załatwione. Jak tak zawsze robię z DPD, bo nigdy nie wiem, o której godzinie i czy w ogóle się pojawi, a telefonów nie raczą odbierać.
  • Odpowiedz
@Amatorro: też nienawidzę, płacisz więcej za usługę kurierską, której jak nie mieszkasz na wiosce zabitej dechami tylko w mieście, to kurierzy prawie nigdy nie realizują, bo zamiast dostarczyć paczkę to wysypują zawartość całego busa do jakiejś żabki albo innego zoologicznego w okolicy który ma podpisana umowę na bycie "parcel shopem" i elo. Po InPoście przynajmniej wiadomo czego się spodziewać, tanio, szybko, rzetelnie...
  • Odpowiedz
@Amatorro: mi raz przyszło info, że paczka dostarczona, to dzwonię do kuriera a on w ogóle nie pamiętał żeby był pod tym blokiem i mi wciskał kit ze pewnie u sąsiada jest. Przypomniało mu sie dopiero jak zadzwoniłam dalej, że zostawił paczkę w sklepie. Idę tam a paczki nie ma i nigdy nie było.
Paczka sie znalazła blok dalej w żabce ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
DHL chyba gorszy. Wczoraj byłem herbatę zrobić i nie odebrałem telefonu od kuriera. Niestety przepadło, pojechał dalej, następna dostawa w następny dzień o godzinie niemożliwej do określenia. Jak dzisiaj nie odbiorę to wraca do nadawcy...

@Amatorro: o, to ja w tamtym tygodniu też miałem doręczenie z DHL. Dostałem automatem SMS z nr do kuriera i godzinami doręczenia. Czekałem grzecznie w domu xD od rana do 14 (w SMSie, że do
  • Odpowiedz
@Plp_: Jak już muszę wybrać DPD, a nie Inpost to przekierowanie do Żabki i elo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dzięki za ciekawy komentarz, ciekawe czy te panele solarne wyrabiają jesienią/zimą, jak jest mało Słońca.
  • Odpowiedz
@Amatorro: kurde, twój post ma wiele lajków- ja mam w planach otworzyć w końcu mały sklep internetowy z plakatami i jak jeszcze małe plakaty do A3 wejdą do paczkomatu, tak większe to chyba niekoniecznie. Hmm nie wiem jak to rozwiązać.
  • Odpowiedz
@Amatorro: O proszę, akurat dzisiaj miałem akcję z typem z DHLu, wszedł na 3 piętro, zapukał do drzwi ręką (mam dzwonek), a że akurat byłem koło drzwi, bo domownik wcześniej wychodził i byłem zakluczyć drzwi, to słyszałem to pukanie. 5 sekund nie minęło jak otworzyłem, nikogo przed drzwiami nie było, wychodzę na klatkę, słyszę, że ktoś leci na dół, wchodzę na taras, A TAM TYP Z DHLU K---A Z PACZKĄ
  • Odpowiedz
@Amatorro: Potwierdzam, że DHL najgorszy. Zamawiałem kiedyś coś z ebaya i nie dostałem żadnego powiadomienia ani na maila ani na telefon i paczka wróciła do nadawcy. Kurierzy oczywiście są w takich godzinach, że każdy normalny pracuje, a odbiór paczki jest możliwy np. 50 km od miejsca zamieszkania.
  • Odpowiedz